razliku podmiruju dobavljači / Vlada tvrdi kako građani neće skuplje plaćati struju, HDZ ih optužio za predizborni trik

Dan poslije odluke o poskupljenju struje svim kućanstvima zbog pomoći sriomašnima, Vlada se trudi objasniti da će tzv. solidarnu naknadu platiti dobavljači o čemu će sljedećg tjedna biti potpisan sporazum. HDZ to naziva 'kvazi rješenjem i predizbornim trikom'

4.9.2015.
18:54
VOYO logo

Na čiji teret će pasti solidarnost Vlade? Pomoć u vaučerima za 125.000 najugroženijih neće osjetiti ostali građani, smiruje ministrica Milanka Opačić.

"Imali smo razgovore u Ministarstvu gospodarstva i pronađeni su izvori kompenzacije. HEP neće povećavati cijenu struje, a isto očekujemo i od RWE-a te GEN-I-ja", objašnjava ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iz HEP-a tvrde kako građanima neće doći veći računi za struju.  

"Sljedeći tjedan bit će potpisani sporazumi o zajedničkoj suradnji i pokazati da zajedno s nekima u realnom sektou možemo pomagati ljudima, na isti način kao što smo to činili s otpisom duga", dodala je Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđuju to i druga dva opskrbljivača struje. 

"Načelni dogovor je postignut te upravo zbog ovakve financijske situacije GEN-I Zagreb neće povećavati svoju cijenu električne energije. Više detalja trebali bismo imati nakon sastanaka koji će se održati tijekom sljedećeg tjedna", priopćeno je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, za najjaču oporbenu  stranku solidarna naknada je kvazi rješenje, koje je dovelo do općeg meteža.  

"Imamo čitav niz potpuno kaotičnih komunikacijskih poruka, koji dolaze iz pojedinih ministarstava, HEP-a, Vlade, a da nitko ne zna ustvari što se događa", kritizirao je predsjednik Odbora za financije HDZ-a Tomislav Ćorić.

Takvim mjerama Vlada kažu u HDZ-u ima samo jedan cilj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pokušati stvoriti dojam kod socijalno ugroženih kategorija da Vlada brine za njih mjesec dana prije izbora i tako utržili koji glas", dodao je Ćorić.

No najvažnije je da trošak od oko 200 milijuna kuna na kraju ne padne na leđa svih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo