HOĆE LI SE PROVESTI? / Vlada upravo predstavlja Akcijski plan, a u HUP-u nisu baš oduševljeni: 'Politika je kriva zbog neprovođenja reformi'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Arhiva

"Spremni smo dati primjer i predvoditi promjene, a ne samo očekivati i tražiti da se drugi prilagođavaju odlukama i traženjima države“

9.3.2018.
10:15
Goran Stanzl/PIXSELL/Arhiva
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je u petak, u Hotelu Esplanade u Zagrebu, Konferenciju "Bolji propisi kao dio reformske agende“.

Na konferenciji će, uz analizu već provedenih mjera administrativnog rasterećenja gospodarstva, biti predstavljen Akcijski plan za 2018. godinu, kao dio reformskoga paketa Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reforma bi se temeljila na uklanjanju administrativnih prepreka rastu i ulaganjima, pojednostavljenju zastarjelih i kompliciranih propisa te uvođenju elektroničkih postupaka koji bi omogućili bolji i učinkovitiju komunikaciju gospodarstvenika s tijelima državne uprave.

Uz Plenkovića, na konferenciji sudjeluje i ministrica gospodarstva Martina Dalić, koja će predstaviti reformu te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar uprave Lovro Kuščević i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U panel raspravi sudjeluje i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca koja je odmah na početku jasno  i glasno kazala kako je upravo politika kriva za neprovođenje reformi.

S druge strane, premijer je ubrzo kazao kako je spreman promijeniti način rada vlastite Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U nastojanju za stvaranjem kvalitetnijih i povoljnijih uvjeta rada i poslovanja mijenjat ćemo se i mi“, kazao je premijer i dodao da će se također modificirati i ustaljeni obrasci komunikacije i odnosa s poduzetnicima.

"Spremni smo dati primjer i predvoditi promjene, a ne samo očekivati i tražiti da se drugi prilagođavaju odlukama i traženjima države“, kazao je uz tezu da je država prije svega servis građaniam i poduzećima i da taj servis treba biti što kvalitetniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo