nema panike / Vlada zasjedala kao da joj pod prozorom prosvjednici nisu podignuli suncobrane

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dok su takozvani šatoraši podignuli suncobrane na Markovom trgu, ministri i ministrice su prošli točke dnevnog reda kao da se ništa izvanredno ne događa

28.5.2015.
16:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Strateškim planom razvoja ljudskih resursa u zdravstvu 2015.-2020., koji je Vlada usvojila na sjednici u četvrtak, želi se osigurati dovoljan broj i adekvatna struktura kadrova koji će omogućiti kvalitetnu, održivu i pravednu provedbu zdravstvene zaštite građana Hrvatske.

"Strateši plan razvoja ključan je operativni dokument za razvoj ljudskih resursa u sustavu zdravstva. Hrvatska prepoznaje zdravstvene radnike i suradnike kao stratešku snagu za održavanje visoke razine pruženih usluga, te ubuduće želimo kvalitetno i strateški upravljati ljudskim resursima u sustavu zdravstva", istaknuo je na sjednici ministar zdravlja Siniša Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je plana, dodaje ministar, organizacija, oblikovanje i aktivno vođenje sustava upravljanja ljudskim resursima u zdravstvu. On predviđa uspostavu Središnjeg tijela za upravljanje ljudskim resursima, koje će voditi integrirani sustav nacionalnih specijalizacija, koordinirati raspored zdravstvenih djelatnika i osiguravati potrebe više ustanova za užim profilom stručnjaka.

Planira se i uspostava Nacionalnog registra pružatelja zdravstvene zaštite kao jedinstvene baze podataka o zdravstvenim radnicima, jačanje upravljačkih kapaciteta u zdravstvu, veća mobilnost kadrova, osiguranje dovoljnog broja zdravstvenih radnika i prenošenje administrativnih i tehničkih poslova na nezdravstvene radnike i medicinske sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnike će se rasteretiti administrativnih i tehničkih poslova - tako bi prvostupnici i radiološki inženjeri preuzeli dio tehničkih poslova, a diplomirane primalje vodile bi kontrolu trudnica koje nemaju rizičnu trudnoću. Administrativne poslove preuzele bi medicinske sestre i nezdravstveni radnici.

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva da izradi dva urbanistička plana uređenja od državnog značaja na Medvednici, a riječ je o Skijaškom kompleksu površine oko 100 hektara te Vršnoj zoni površine oko 14 hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urbanističkim planovima utvrdilo bi se prihvatljivo opterećenje prostora i odredio kapacitet skijališta, smještaj jezera, trasa žičare do vrha Sljemena, kao i mogućnost izgradnje objekata koji bi skijaši koristili.

Za 12. srpnja Vlada je raspisala prijevremene izbore za Gradsko vijeće, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Vrgorca, kao i za Općinsko vijeće, općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Općine Semeljci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo