rade, a ne primaju plaću / Vladi RH nagrada za volontera godine!

Image
Foto: PIXSELL

Kuća ljudskih prava kandidirala je Vladu za ovogodišnju državnu nagradu za volonterstvo jer je potaknula razne volonterske radove poput kopanja po kontejnerima, masovnih prosvjeda na ulicama, fakultetima, tvornicama, sustezanja od paljenja svjetla, potrošnje vode i grijanja.

5.12.2011.
14:25
PIXSELL
VOYO logo

Mreža šest organizacija civilnog društva Kuća ljudskih prava kandidirala je Vladu Republike Hrvatske, na čijem je čelu Jadranka Kosor, za državnu nagradu za volonterstvo.

Ovim ironičnim činom htjelo se upozoriti na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, rastući broj nezaposlenih, sve češću neisplatu plaća i kršenje ljudskih prava.

Kuća ljudskih prava navela je da u Hrvatskoj trenutno volontira najmanje 13.900 ljudi, što je broj osoba koje rade, a ne primaju plaću. Dakle, oni volontiraju, zaključile su u prijavnom obrascu organizacije civilnog društva.

Neslužbeno, brojka osoba koje rade, a ne primaju nikakva sredstva za svoj rad doseže brojku od 70.000.

Stopa registrirane nezaposlenosti pokazuje nevjerojatan potencijal za volontiranje. Za Vladu se navodi da je usvojila Program gospodarskog oporavka kao najvažniji program koji potiče razvoj volontiranja u zemlji, a volonteri su obavljali raznovrsne poslove poput kopanja po kontejnerima, masovnih prosvjeda na ulicama, fakultetima, tvornicama, sustezanja od paljenja svjetla, potrošnje vode i grijanja, prenosi H-alter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo