'nanesena šteta' / Vlahušić oštro: 'Podnio sam kaznenu prijavu protiv Frankovića, a Večera od Kandelore je glup trošak'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika Gradskog vijeća HDZ-ovog Mata Frankovića zbog sumnje da je zlourabio položaj i ovlasti te nanio štetu

24.1.2017.
14:29
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je u utorak kako je podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Gradskog vijeća HDZ-ovog Mata Frankovića zbog sumnje da je zlourabio položaj i ovlasti te nanio štetu dubrovačkom proračunu u iznosu od 7,7 milijuna kuna u tri godine, a istaknuo je i kako ''Večeru od Kandelore'' smatra glupim i nepotrebnim troškom.

Vlahušić je u prijavi, koju je u utorak podijelio novinarima, a datirana je 16. siječnja, naveo kako su izmjenama i dopunama ''Pravilnika o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika'', usvojenim 21. prosinca prošle godine, smanjene mjesečne cijene zakupa javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice, čime se, smatra Vlahušić, Gradu nanosi šteta od 7,7 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On u kaznenoj prijavi navodi da je Franković time ''pomogao svojim prijateljima u nevolji u ostvarivanju nepripadajuće dobiti''.

''Prihodi Grada Dubrovnika od najma javnih površina u 2016. godini iznosili su 17,7 milijuna kuna, od toga samo na zakup javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice otpada 11,5 milijuna kuna'', stoji u Vlahušićevoj prijavi u kojoj dalje navodi kako će se zbog izmjena Pravilnika u proračun Grada godišnje slijevati 2,6 milijuna kuna manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušić se na konferenciji za medije osvrnuo i na problematiku (ne)održavanja Večere od Kandelore koja se tradicionalno održava svake godine 2. veljače, odnosno uoči Feste svetog Vlaha zaštitnika Dubrovnika.

''Mislio sam da će se povjerenik imenovati do sada i očekivao sam da će on donijeti takvu odluku. To se nije dogodilo, a ja smatram kako je Večera od Kandelore' glupi i nepotrebni trošak. Ne mogu sam sebi objasniti da je to nužno i neophodno. Potrošiti oko pola milijuna kuna u vrijeme kad se ne radi dom umirovljenika u Gružu i 110 stanova za branitelje u Mokošici. Nisam to mogao potpisati'', rekao je Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večera od Kandelore održava se posljednjih 20 godina i na njoj osim visokih predstavnika Grada i Crkve u pravilu budu i visoki državni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo