utajio porez / Vlasnik noćnog kluba nezakonito prisvojio i potrošio više od dva milijuna kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija je u utorak izvijestila kako 44-godišnjaka sumnjiči za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine i brojne druge točke

3.4.2018.
15:02
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovačka policija sumnjičila je 44-godišnjeg direktora tvrtke u Korčuli za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o vlasniku noćnog kluba 'Boogie Jungle' koji je tijekom 2016. i 2017. zarađenu gotovinu koristio za plaćanje vlastitih troškova, oštetivši klub za više od dva milijuna kuna.

Policija je u utorak izvijestila kako 44-godišnjaka sumnjiči za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, povrede prava iz socijalnog osiguranja, neisplate plaća te povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osumnjičeni je na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovu novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a novac nije prikazao u poslovnim knjigama", navode u PU dobrovačko-neretvanskoj.

Kako bi izbjegao plaćanje poreza, osumnjičeni nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet, a plaće djelatnicima kluba isplaćivao je u gotovini iz ostvarenog prometa, s ciljem izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiči se i da kao vlasnik noćnog kluba u poslovne knjige nije uredno evidentirao sve poslovne događaje.

Policija ga je kazneno prijavila Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo