afera štandovi / Tiskao letke za inicijativu Željke Markić: 'Novac mi nije isplaćen, već sam ga i zaboravio'

Tko danas može zaboraviti 142 tisuće kuna duga - takav čovjek jutros se sam javio na suđenju Milanu Bandiću u slučaju Štandovi

17.9.2018.
19:19
VOYO logo

Tiskao je 700 tisuća letaka i potrošio 142 tisuće kuna. Na sudu vlasnik tiskare Vinko Markulin svoj novac kaže, više ne želi. "Ja sam njih zaboravio, ja bih vas zamolio da grad Zagreb od toga odbacite, i da optužene za tih 142 tisuće kuna ne teretite", kazao je Markulin.

Posao vrijedan više od stotinu tisuća kuna je obavio, kaže bez narudžbenice. A s kim se dogovarao, Markulin tvrdi niti s gradskim pročelnikom Ivicom Lovrić, niti Udrugom U ime obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gopodin je nazvao, niti ga znam niti poznajem i rekao možete li to realizirati u roku tri dana", kazao je Markulin. Novac je kasnije tražio od Udruge, pa ih i tužio kaže, ali tužbu je ubrzo povukao.

"Ja sam toliko toga sponzorirao da su mene iz u ime obitelji zvali, ja i za crkvu radim, ja bih ih sponzorirao", kazao je Markulin. Na spominjanje crkve, za reakciju upitali smo Hrvatsku biskupsku konferenciju - koja tvrdi - ni na koji način nisu sudjelovali u aktivnostima Inicijative. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sponzorstvo je inače, spominjano i u USKOK-ovim tajnim snimkama Bandića i Lovrića. Do svojih 24 tisuće kuna nije došao ni Boris Malešević - vlasnik tvrtke koja je dogovorila tiskanje jumbo plakata i snimanje radijskog spota. 

"Mislim da smo svi komunicirali s njim, dok nisu bili nemogući za komunikaciju, jer su, 15 dana poslije bili uhapšeni", kazao je Malešević. I ovaj put na suđenju se nije pojavio gradonačelnik Bandić, kao ni Ivica Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo