GRADONAČELNICA SMIRUJE / Vodeni val ide prema Banovini. Komes: 'Nema razloga za brigu, pripremili smo se i za najekstremnije uvjete'

Očekivalo se da će vodeni val u Petrinju stići večeras, ali iz Hrvatskih voda ipak procjenjuju da će stići sutra

18.9.2022.
19:34
VOYO logo

Trenutno je vodostaj na 796 centimetara, na 850 proglašavaju se izvanredne mjere obrane od poplava. U posljednjih sat vremena, Kupa je narasla za 3 centimetra. To je nešto sporije nego što se očekivalo. Očekivalo se da će vodeni val stići večeras, ali sada iz Hrvatskih voda procjenjuju da će to biti sutra u toku idućeg dana. Građani su opravdano u strahu jer je potres oštetio nasip na nekoliko mjesta, izvijestila je RTL-ova reporterka Ana Mlinarić iz Petrinje gdje je razgovarala s gradonačelnicom Magdalenom Komes:

"Nalazimo se na ulazu u Petrinju, s desne strane je dio nasipa koji je odstranjen zbog oštećenja nakon potresa. Sanaciji se pristupilo proljetos samog nasipa međutim kako su sad izvanredne mjere Hrvatske vode su preuzele taj dio i postavili su box barijere. Ovdje su boxevi napunjeni pijeskom i prema informacijama građani nemaju razloga za brigu. Još uvijek su redovne mjere na snazi. Sve smo na području grada pripremili za najekstremnije uvjete i u suradnji smo s Hrvatskim vodama koje vode brigu o nasipima. Trenutno se saniraju dvije lokacije nasipa, ali na području grada govorimo o duljini od oko osam kilometara. Petrinjčica je mala rječica koja se ulijeva u Kupu, na dvije lokacije je potrebna sanacija tog nasipa. Uz Petrinjčicu dio bliže ušću se trenutno sanira, grad je zaštićen. Spomenula bih dio koji smo sanirali kroz projekt. Građani su relativizirali postavljenje zidića, a u ovim situacijama moramo shvatiti da je prvenstveno bitna sigurnost i zaštita građana. Očekujemo da će kroz naredno razdoblje biti sanirano", rekla je gradonačelnik Magdalena Komes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Mlinarić podsjetila je da je voda ušla u kontejnersko naselje, građani kažu da su se dodatno zabrtvili i situacija je sada dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo