OSJEČKO-BARANJSKI ŽUPAN / Voditelj kampanje Grabar-Kitarović podržao Plenkovića u borbi za HDZ: 'Dva su ključna razloga'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Aktualni predsjednik HDZ-a dobio je novog saveznika

21.1.2020.
13:21
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Osječko-baranjski župan, voditelj nedavne predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u utorak kako će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u poduprijeti aktualnog predsjednika stranke i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Nakon obilaska nove ambulante obiteljske medicine u osječkom Mjesnom odboru Cvjetno naselje Anušić je rekao novinarima da je Plenkovića odlučio poduprijeti zbog kontinuiteta onoga što je učinjeno za Hrvatsku kada su u pitanju vanjska i unutarnja politika, gospodarstvo i svega onoga što su stranka i Vlada, na čelu s Plenkovićem, uspjeli napraviti, posebice za Slavoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je druga bitna stvar, koja je bila prekretnica u njegovoj podršci Andreju Plenkoviću, dogovor da se dobri ali nedovoljni projekti za Slavoniju, Baranju i Srijem dodatno ojačaju.

Ojačati ćemo tako da će se mijenjati zakonski okviri koji se tiču Slavonije, Baranje i istoka Hrvatske, koji će omogućiti lakše funkcioniranje poduzetništva i svega što je potrebno da se to područje podigne, te izravne investicije, ne samo kroz EU fondove i Projekt "Slavonija", već i investicije proračunskih sredstava za projekte koje smo već najavili, pojasnio je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnju je li potpora Plenkoviću iznenađenje, jer ga se u vrijeme predsjedničkih izbora percipiralo kao dio desne struje HDZ-a koja je uz Milijana Brkića, Anušić je odgovorio kako je "percepcija jedno, a činjenice i stvarnost drugo" te da se nitko nikada nije mogao pozivati na njegovu potporu "ako tu potporu nije zaslužio".

Na upit znače li najave o više kandidata za čelne dužnosti u HDZ-u razjedinjenost stranke odgovorio je kako to nije razjedinjenost nego demokracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biramo predsjednika i svatko tko misli, hoće i želi ponuditi nešto svoje može se kandidirati i vidjeti ima li potporu. Tako treba biti u svim demokratskim strankama, pa tako stvari funkcioniraju i u HDZ-u, kaže Anušić.

Podršku Plenkoviću uputio je i dugogodišnji gradonačelnik Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji Josip Šarić istaknuvši da je doprinio razvoju Slavonije osnivanjem Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivanje Fonda za izravnanje omogućilo je ravnomjeran razvoj svih općina, gradova i županija, ali i veću dostupnost fondova EU-a, što Gradu Otoku omogućuje postizanje najboljih rezultata u povijesti, naveo je Šarić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo