stanje u karlovcu normalizirano / Vodni val prošao sisačkim područjem bez većih posljedica: obiteljske kuće zasad nisu ugrožene

Iako obiteljske kuće na sisačkom području zasad nisu ogrožene, pod vodom je stotinjak vikendica u Vurotu, Letovaniću i još nekim naseljima

18.10.2015.
14:00
VOYO logo

Najviši vodni val Kupe jutros je prošao sisačkim područjem bez većih posljedica, a zahvaljujući pravodobnim pripremama i nadogradnji nasipa nije došlo do prelijevanja vode i obiteljske kuće zasad nisu ugrožene. 

No, stotinjak vikendica u Vurotu, Letovaniću i još nekim priobalnim naseljima je pod vodom, jer se nalaze na priobalnom, nebranjenom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se prognoziralo da će vodostaj biti viši od onog za lanjskih poplava, to se nije dogodilo. 

Tako je u Farkašiću umjesto predviđenih tisuću, najviši vodostaj iznosio 981 centimetar, nakon čega je počeo opadati. U opadanju je i vodostaj kupskih pritoka Gline, Petrinjčice i Odre, pa se ne očekuje novi val vode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Sava uzvodno od Siska opada, dok u nizvodnom Crncu i Jasenovcu stagnira. Retencije Lonjskog, Odranskog i Mokrog polja još mogu primiti veće količine vode, pa neposredne opasnosti od poplava u Posavini zasad nema. 

Sve službe zaštite i spašavanja i nadalje su u punoj pripravnosti.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u Karlovcu se normalizira

Iz kuća karlovačkih naselja Logorište, Mala Švarča i Mostanje poplavna voda se povukla te mještani u nedjelju čiste svoje domove od blata i drugih naplavina rijeka Korane i Mrežnice, no nizvodno od Gradca do Šišljavića još nije moguće cestama doći do poplavljenih naselja uz rijeku Kupu, priopćava karlovački Centar 112.

Vodostaj Kupe je u nedjelju u 8 sati u Karlovcu bio 738 centimetara, a Korane 740, no voda je i dalje na kolniku, te su za promet zatvorene državne ceste DC 1 kod podvožnjaka Ilovac u Karlovcu, DC36 u Karlovcu u ulici Selce (kod PPK), te u mjestima Blatnica, Koritinja i dalje prema Donjoj Kupčini, zatvorene su i tri županijske ceste i četiri lokalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnih je dana uz državne ceste bilo zatvoreno za promet čak četrnaest županijskih i lokalnih.

Zbog visokih zaobalnih voda utopile su se na Ilovcu tri ovce, a na Gradcu sedam kokoši, pa su, po nalogu veterinarske službe, živoderi odvezli životinje u kafileriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo