HODOČAŠĆE U MARIJI BISTRICI / Vojnici, policajci, branitelji i predsjednica s ministrima: 'Vjera i krunica su izvor snage i poticaj'

Na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici okupile su se tisuće vojnika, policajaca i branitelja

6.10.2019.
18:41
VOYO logo

27. hodočašću pridružila se i hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a naglasak je stavljen na budućnost svih okupljenih.

Vojska, policija, branitelji - njih oko 3500 pohodili su u nedjelju marijansko svetište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znate od '91. da se krenulo i u obranu, čuli ste i od biskupa riječi, s krunicom na ramenu. Znači katolička vjera za hrvatski narod, tako i za pripadnike oružanih snaga i hrvatske vojske'', istaknuo je kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik hodočašća.

Prije počeka mise postrojili su se vojnici, redarstvenici, branitelji i povijesne postrojbe. U Mariji Bistrici bila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji ministara iz Vlade.

''Ovo je, naravno, uvijek i prilika za molitvu i sjećanje na sve hrvatske branitelje koji su podnijeli najveću žrtvu, koji su dali svoje živote da bismo danas svi skupa živjeli u miru u demokratskoj Republici Hrvatskoj'', istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri obrane i branitelja istaknuli su da su krunica i molitva, i za vrijeme Domovinskog rata,  i danas važni za vojsku i branitelje.

''Vjera i krunica su izvor snage i poticaj pobjedničkoj hrvatskoj vojsci od Domovinskog rata'', poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Značila je tada i znači i danas i vjera i krunica. Svako vrijeme nosi svoje izazove, tako i ovo danas stavlja pred nas nove izazove i moramo zajedno prije svega pronaći snagu i imati međusobno povjerenje'', istaknuo je ministar branitelja Tomo Medved.

Svetu misu predvodio je vojni biskup monsinjor Jure Bogdan: ''Ovu molitvu izgovaramo u vremenima kada se čini da će u svijetu prevladati malodušje, okorjelost srdaca i oholost života. Gdje su vjera, nada i ljubav?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hodočašću su bile i obitelji branitelja, poginulih i nestalih kao i predstavnice Udruge braniteljica u Domovinskom ratu.

''Ja uvijek kažem da se, ne daj Bože ponovi, ponovila bih sav trud sudjelovanja u Domovinskom ratu. Nemam se čega sramiti. Zajedno sam sa svojim mužem bila'', istaknula je Grozdana Mauer, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Vinkovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise pripremljen je vojnički grah, a u poslijepodnevnim satima održan i križni put za hodočasnike.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo