hak upozorava / Vozači oprez: Jak vjetar ometa cestovni i brodski promet, a kolone se stvaraju na granici

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

26.8.2018.
10:13
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila; na nekim graničnim prijelazima se dugo čeka na ulazak u Hrvatsku; zbog vremenskih uvjeta u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a dionica je otvorena za sav promet.

Promet je vrlo gust, ima i kolona. Na A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali (DC8) pred graničnim prijelazom Pasjak u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kraj odmorišta Zir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, zbog predmeta na kolniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na DC23 Žuta Lokva-Senj zbog prometne nesreće kod Vratnika, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog višesatnih čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Hrvatsku, HAK savjetuje vozačima da koriste susjedne granične prijelaze Tovarnik i Principovac (Ilok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26. kolovoza između 14 i 16 sati zbog održavanja kultruno umjetničke manifestacije na mostu preko rijeke Drave u Donjem Miholjcu bit će prekinut promet na GP Donji Miholjac/Dravaszabolcs.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. Danas nije isplovio niti katamaran na liniji Pula - Zadar zbog najavljenih vremenskih uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog loših vremenskih uvjeta raniji povratak broda na liniji Porat-Salbunara-Mezoporat-Komiža. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo