VREMENSKA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ / Vraća nam se ljeto, ali budite na oprezu! Sredinom tjedna moguća su neugodna iznenađenja

Čeka nas nekoliko iznadprosječno toplih dana, a onda nekoliko...

29.9.2019.
20:14
VOYO logo

Posljednji rujanski tjedan sad je već gotovo iza nas. Što novi donosi rekla nam je Željka Pogačić.

Razdoblje toplog vremena nakon današnjeg blagdana svetog Mihovila nazivamo babljim ljetom. No, pravog dugog miholjskog ljeta za sad nema. Čeka nas nekoliko iznadprosječno toplih dana, a onda nekoliko hladnijih. No krenimo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nizinskoj Hrvatskoj sutra prijepodne sunčanije, na istoku i pretežno vedro. Puhat će i umjeren jugozapadnjak, u Gorskom Kotaru, Međimurju i jak. Uz obalu, u gorju i zaobalju oblačnije nego danas, povremeno uz slabu kišu. Najniža će temperatura na kopnu biti od 14 do 16 stupnjeva, na moru oko 19.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne sunčano, sredinom dana prolazno uz više oblaka, ali ostaje suho. Puhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, u okolnom gorju mjestimice jak. Kasnije popodne vjetar slabi. Najviša će temperatura biti oko 26 stupnjeva - toplije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana vjetrovito, puhat će umjeren zapadnjak- osobito u ovim sjevernijim predjelima. Bit će još malo toplije nego danas. Sredinom dana će se jače naoblačiti, u zapadnijim predjelima moguća je poneka kap kiše, ali ubrzo će se i razvedriti.

Poslijepodne uz obale srednjeg i južnog Jadrana više sunčanih razdoblja, međutim oko Zadra i na krajnjem jugu može biti još ponekog pljuska. Puhat će slab južni vjetar, a najviša će temperatura biti maaalo niža od današnje: oko 26 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom kotaru i Lici još sredinom dana očekujemo jake udare jugozapadnjaka, no kasnije popodne slijedi smirivanje. Uz obale će i dalje puhati uglavnomslab vjetar. Oko Rijeke, u podvelebitskom području i u gorju i poslijepodne može biti slabe kiše ili lokalnog pljuska. Temperatura i sutra bez veće promjene - od 20 do 26 stupnjeva.

U utorak na kopnu djelimice sunčano i toplo uz umjeren južni vjetar. Sa srijede na četvrtak, sve nestabilnije - stiže nova promjena vremena uz kišu, pljuskove i novo osjetno osvježenje. Krajem tjedna smirivanje, razvedravanje i blagi porast temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na moru u utorak djelimice sunčano, samo na sjeveru uz malo kiše. U srijedu će jugo ojačati i najaviti jaču promjenu vremena koja stiže navečer. Izgledne su i mjestimice jače nevere, ali i olujna bura! Više o tome donosimo u našim idućim prognozama...

Zbog vjetra upaljen je i žuti meteoalarm Državnog hidrometeorološkogzavoda. Potencijalno opasni udari jugozapadnjaka očekuju se večeras, noćas i sutra prijepodne, osobito u gorju i Međimurju gdje bi mogli premašiti 65 kilometara na sat. Budite na oprezu, mogući su i lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo