NAKON UŽEG KABINETA / Vrdoljak: 'Divjak, Marić i Aladrović uskoro pozivaju sindikate na razgovor'

Image
Foto: RTL

Smatra da će se rješenje za štrajk prosvjetnih radnika pronaći u dijalogu

23.10.2019.
14:19
RTL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu da su se u Vladi usuglasili da će ministrica znanosti i obrazovanja zajedno s ministrima financija i rada u slijedećih nekoliko dana pozvati prosvjetne sindikate na razgovor.

"Danas smo se usuglasili da će ministrica obrazovanja zajedno s ministrom financija i ministrom rada u slijedećih nekoliko dana pozvati sindikate na razgovor i tražiti zajedničko rješenje iz ove situacije", poručio je Vrdoljak nakon sastanaka užeg kabineta Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak smatra da će se rješenje za štrajk prosvjetnih radnika pronaći u dijalogu, u kojem bi tema mogli biti koeficijenti složenosti poslova i osnovica plaće.

"Pričamo o tome da ne možemo dozvoliti da štrajk dezauvira sve dobro napravljeno u reformi, i to treba što prije zaustaviti, a to se najlakše može napraviti u razgovoru. Treba obnoviti dijalog i onda će se doći do rješenja. Naravno da su pored osnovice, na stolu sigurno i koeficijenti", naglasio je Vrdoljak dodavši da se razgovorom uvijek pronađe put do nekog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati osnovnih i srednjih škola ušli su u treći tjedan cirkularnog štrajka tražeći povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, kako bi time nadoknadili zaostajanje za drugim javnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo