'kriza institucija' / Vrdoljak: 'Hrvatska je paralizirana zemlja, iz blokade nas mogu izvući samo prijevremeni izbori'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je kako Hrvatska proživljava krizu institucija i vlastite da se ne zna tko treba preuzeti odgovornost u Vladi

31.5.2016.
21:24
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Kako bi se što bolje organizirali i pripremili za slijedeće lokalne izbore vodstvo HNS-a ovih dana počelo je obilazak lokalnih stanačkih organizacija, a u utorak predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak održao je konferenciju za novinare u  organizaciji HNS-a Zagrebačke županije.

Odgovarajući na novinarska pitanja ponovio je da će svih devet zastupnika saborskog kluba HNS-a glasovati za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kada ta točka bude na dnevnom redu u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao da pritisaka na HNS-ove zastupnike nema, ustvrdivši da bi to bilo kazneno djelo.

Ocijenio je da stanje u Hrvatskoj nije dobro, da se gubi autoritet predsjednika i potpredsjednika Vlade, što rezultira nestabilnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo je stabilna Vlada Hrvatskoj danas najpotrebnija", rekao je Vrdoljak. Dodao je da se ne bi upuštao u spekulacije o rezultatu glasovanja za Karamarkov opoziv jer je to pitanje vladajuće koalicije.

Osvrnuvši se na stanje u zemlji rekao je da je Hrvatska danas paralizirana država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proživljavamo krizu institucija, gubi se autoritet predsjednika i potpredsjednika Vlade, ne zna se tko treba preuzeti koju odgovornost, a Hrvatskoj je potrebna jaka, čvrsta i stabilna Vlada, koju danas nemamo. Iz te situacije paralizirane vlasti i zemlje koja je u blokadi mogu nas izvući prijevremeni izbori, ali to ovisi o odluci vladajućih", rekao je. 

Govoreći o rastu BDP-a u prvom kvartalu ove godine, čestitao je poduzetnicima, građanima i zaposlenicima, koji su, kako je rekao, iznijeli taj rezultat i pokazali da se puno brže mogu prilagoditi pozitivnim trendovima nego politika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav rezultat i ovakvo ponašanje poduzetničkog sektora i građana lekcija je i poruka političkim elitama – počnite raditi jer u protivnom nećemo moći dugo držati BDP na ovim razinama", rekao je Vrdoljak te ocijenio kako će se pravi rezultat nefunkcioniranja ove Vlade odraziti na zadnjem kvartalu 2016. i prvom kvartalu 2017.

Također je ponovio da je HNS za nastavak kurikularne reforme i podršku stručnoj radnoj skupini, bez čega, rekao je neće biti ni razvitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATO inženjering u kojoj je do 2009. bio direktor, a suvlasništvo još uvijek ima njegova bivša supruga, zbog čega su ga nedavno javno prozvali iz HDZ-a, Vrdoljak je odgovorio da je to 'kvazi afera' s kojom se pokušava odvratiti ona u kojoj se našao Karamarko vezano za poslove njegove supruge s konzultantom MOL-a.

"Iz te sam tvrtke izašao 2009., i nisam nikome pogodovao", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje da li su ga nadležne institucije kontaktirale o tom slučaju dok je bio ministar odgovorio je da jesu nekoliko puta.

O navodima bivšeg člana HNS-a Mladena Hubera koji je nedavno na HRT-u izjavio da je zbog njegovih pritisaka i zato što je u Vladu prihvatio osobu protiv koje su oni podigli kaznenu prijavu, 2014. iz HNS-a u Vukovarsko-srijemske županije istupilo više od 100 članova, Vrdoljak je odgovorio da se toga ne sjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U stranku se uključilo tisuće ljudi, sigurno su neki i otišli", rekao je.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo