ludo vrijeme / Bit će natprosječno toplo, ali pripazite - za vikend nas čeka olujno jugo i obilna kiša

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Grgo Jelavić/Goran Pixsell/ Pixsell

Temperatura na Jadranu ostaje oko 22 Celzijeva stupnja

24.10.2018.
10:36
Hrvoje Jelavić/Grgo Jelavić/Goran Pixsell/ Pixsell
VOYO logo

Situacija u Europi je vrlo promjenjiva. Tijekom dana bi sa sjevera će nam se približiti fronta, međutim njena glavnina će proći malo više prema sjeveroistoku od nas, tako da će zahvatiti tek dio Hrvatske i to svojim oslabljenim repom. Već će prijepodne biti oblačno, posebno u Slavoniji i Baranji, dok se najviše sunca očekuje na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, u Zagorju, Međimurju i Podravini može pasti malo kiše. U početku će biti ugodno no ubrzo će vjetar okrenuti na sjeverac koji će jačati pa će nakon 16 sati naglo zahladiti. U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačnije nego prijepodne pa će lokalno pasti i malo prolazne kiše. Temperatura će dosegnuti 17 do 18 Celzijevih stupnjeva, međutim ovdje će sjeverac ojačati već u rano poslijepodne pa će temperatura biti u naglom padu.

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčano i ugodno uz malu naoblaku puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 21 Celzijev stupanj. Tek iza 19 sati okrenut će na buru koja će naglo ojačati pa će biti svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Bit će ugodno s temperaturom oko 20 Celzijevih stupnjeva, na moru i slabom burom te sjeverozapadnim vjetrom. Tek navečer, iza 19 sati bura će ojačati na jaku i olujnu.

U četvrtak i petak na kopnu djelomice sunčano, lokalno uz maglu koja se ponegdje može dulje zadržavati. Za vikend viša temperatura, ali oblačnije i vjetrovitije. Već u subotu je moguće malo kiše, a onda će u nedjelju ona biti češća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali u četvrtak još posvuda sunčano, vjetar će okrenuti na jugo. U petak oblačnije, jugo će jačati, a na sjeveru već biti i kiše. Za vikend obilna kiša i olujno jugo, osobito u nedjelju. Temperatura ostaje oko 22 Celzijeva stupnja iako će se zbog vjetra činiti hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo