PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Vrijeme će danas biti pitomije: Ponegdje će čak i sunce zasjati, a navečer nas opet čeka dosadna kiša

Danas će na vrijeme u većem dijelu zemlje prolazno utjecati ogranak anticiklone sa sjeveroistoka Europe

14.11.2019.
7:00
VOYO logo

Samo jedan pogled na kartu Meteoalarma dovoljan je da vidimo da će u četvrtak vrijeme biti znatno pitomije nego u srijedu. Upozorenja su i dalje na snazi, ali odnose se prije svega na samo more odnosno na jugo koje će u prvom dijelu dana biti znatno slabije, ali će navečer ponovno jačati. Udari vjetra bit će ipak sutra znatno slabiji nego jučer.

Ciklona se naime popunjava i danas će na vrijeme u većem dijelu zemlje prolazno utjecati ogranak anticiklone sa sjeveroistoka Europe. I opet samo privremeno.

U takvim okolnostima, prijepodne će na moru i u gorju još biti povremene kiše, ali znatno slabije i manje nego danas. Malo kiše očekuje se i u gorju dok će na sjeveru biti većinom suho, a nakon jutarnje magle i djelomice sunčano. Temperatura osjetno niža nego jutros.

U središnjoj Hrvatskoj u popodne pretežito oblačno, ali uglavnom suho i većinom bez vjetra. Dnevna temperatura slična kao danas, prohladno. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice, ponegdje čak i pretežno sunčano. Za razliku od srijede, četvrtak će biti tih, ali svjež uz najviših 10 do 15 Celzija.

U Dalmaciji u rano popodne povremena kiša koja će prema kraju dana ponovno biti češća, osobito na sjeveru. Od sredine dana ponovno jugo u jačanju, navečer na otvorenom moru opet vrlo jaki udari vjetra. 

I na sjevernom Jadranu u rano popodne još suho, a zatim će se kiša ponovno proširiti na veći dio obale. I jugo će jačati, prema kraju dana bit će već umjereno jako. Najviše kiše očekuje se sutra u Lici.

U petak još veći dio dana suho, a prema večeri sve češća i sve jača kiša, kulminacija u subotu kada u velikom dijelu unutrašnjosti ponovno može pasti između 40 i 100 litara kiše po četvornom metru. Obilna kiša očekuje s lokalno i u nedjelju i ponedjeljak! Osim kiše, za vikend opet valja računati na pojačan vjetar.

Na obali i dalje još neugodnije nego na kopnu. Nastavlja se vrijeme po jugu koje će osobito u nedjelju ponovno puhati sličnom silinom kao danas. Računajte i dalje na velike valove i probleme u prometu, moguće je opet dizanje razine mora, ali ne ovako jako i rašireno kao u utorak i srijedu. Kiša će i dalje neumoljivo padati, na većem dijelu sjevernog Jadrana te oko Dubrovnika može se skupiti više od 150 novih litara kiše, većinom ipak između 50 i 100. Ovo će sasvim sigurno biti jedan od najkišnijih studenih u našoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo