blagoslov i obitelji / Vrijeme blagoslova kuća: 'Uvijek sam bila vesela kad je velečasni došao, samo kaj smo imali tremu'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U tijeku su blagoslovi kuća i obitelji

1.1.2020.
16:36
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Katolički je to običaj koji u našim krajevima počinje na Blagdan svetog Stjepana, a obično završava na Sveta tri kralja. Negdje traje i dulje, kao u Jastrebarskom. Svećenik u pratnji ministranata obilazi domove i zaziva Božji blagoslov nad obiteljima. 

Blagoslov obitelji u božićno vrijeme se ne propušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek pripremimo svetu vodu na stol, raspelo, blagoslovljenu svijeću, uvijek je božićna pšenica na stolu i uvijek čekamo uzbuđeni svećenika da dođe", izjavila je Ivanka Falica iz Jastrebarskog, a baka Barica Falica se nadovezala: "Ja sam uvijek bila vesela kad je došao velečasni, samo kaj smo imali tremu. Joj pa prije smo se pripremali kao da dođe ne znam tko"

Blagoslov kuća je izvrsna prilika da se i svećenici upoznaju sa župljanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno molimo Božji blagoslov za novu godinu, za ovu obitelj, za uspjeh u poslu, u školi, osobito za njihov rast u vjeri, a osobito za njihov rast u vjeri i taj poziv za svetost", rekao je velečasni Filip Marić, župni vikar u župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom.

Napominje kako ne dolaze zbog novca, koji neki vjernici ostavljaju kao dar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako lijepo iskustvo, susjede svoje upoznate, koje nikad niste upoznali, znali gdje žive. Ovim starijima je drago, posjetite ih, malo popričate", izjavio je Luka Kapac, ministrant iz Jastrebarskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo