kohorta protiv bubala / Vrkić poručio da će raditi za građane, HDSSB ga neće opstruirati

Osijek je dobio novog gradonačelnika. U stožeru Ivice Vrkića slavi i Anto Đapić, a Kohorta je poručila Krešimiru Bubalu da se više ne vraća.

2.6.2013.
20:53
VOYO logo

Prema prvim informacijama koje je u 20 sati objavilo Državno izborno povjerenstvo, u utrci za gradonačelnika Osijeka vodi Ivica Vrkić, kandidat grupe građana kojeg podupire koalicija SDP-HNS-HSU. Prema prvim rezultatima, Vrkić  ima 52,3 posto, a Bubalo (HDSSB, Zeleni HR) 45,3 posto glasova.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



"Ključ moga vodstva u ovom trenutku jest dijalog  kojeg sam vodio sa svojim sugrađanima i da su oni prepoznali moje ideje i prijedloge te da su zbog toga u meni prepoznali promijene. Koristim ovu priliku da im poručim kako sam do sada radio za svoje partnere i politiku, a od sutra ću raditi samo za svoje sugrađane", kazao je Vrkić za RTL.

Upitan kako će izgledati njegov zaokret od HDSSB-ovog vođenja Osijekom, kojeg je često kritizirao, odgovorio je: "Kritizirao sam samo onoliko koliko sam nalazio grešaka u njihovim točkama. Ali kampanja završava, za mene je sve prošlost. Od sutra smo ravnopravni partneri koji imamo isti zadatak - raditi za svoje građane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stožeru Ivice Vrkića slavio je i Anto Đapić.

'Nisam nikakva babaroga'

"Svi ljudi mogu mirno spavati. Nisam nikakva babaroga. Ja sam čovjek koji će pokušati profesionalno raditi i njih zaposliti", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit što misli kako će funkcionirati Gradsko vijeće u Osijeku, budući da je HDSSB

"Trudit ću se da u Vijeću postoji politička klima da se političke strane i njihovi predstavnici dogovaraju tako da mogu nesmetano raditi poslove koji dolaze s mojom novom funkcijom. Moja prednost je da nisam stranačka osoba i neću sudjelovati u tim razgovorima jer ne pripadam nijednoj stranci. Uvjeren sam da ćemo imati demokratsku klimu poslije ovih izbora u kojoj će biti normalno dogovaranje u korist politike i građana", zaključio je Vrkić u svom gotovo pa pobjedničkom govoru za RTL Televiziju.

HDSSB čestitao

U protivničkom stožeru, onom HDSSB-a, zavladao je muk kada su mediji objavili prve rezultate. Čelnici HDSSB-a su se povukli na osamu i pratili rezultate DIP-a. Navodno su u šoku jer nisu očekivali ovakav rasplet događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


(Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Međutim, oko 21.30 sati, Krešimir Bubalo je išak izišao u javnost i čestitao svom protukandidatu na pobjedi i najavio suradnju za dobrobit grada.

Bubalo je priznao kako je očekivao više glsova, no prihvaća volju većine.

"Ne znam što su mi građani zamjerili ni koje će moje novo radno mjesto biti, ali prije svega se želim odmoriti", kazao je.

Predsjednik stranke Vladimir Šišljagić također je čestitao novom osječkom gradonačelniku i rekao je kako ga neće opstruirati.

"Sutra je dan kada počinju pregovori o koalicijama, HDSSB u gradskom vijecu pojedinacno ima najvise mandata", dodao je Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohorta: Bubalo, znaj! Svemu je kraj!

Ispred stožera Ivice Vrkića okupili su se i članovi Kohorte, navijačke skupine NK Osijeka za koju se smatralo da je produžena ruka mladeži HDSSB-a, te su pjevali: "Bubalo, znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo