pogreške roditelja / Vršnjačko nasilje: u splitskim vrtićima djeca se rugaju vršnjacima nazivajući ih – 'lidlićima'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

'Možete samo zamisliti kako se osjeća dijete kojega se tako naziva', naglasila je odgojateljica

28.9.2017.
17:28
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Teta jednog splitskog vrtića otkrila je kako su djeca u vrtićkoj dobi već itekako svjesna materijalnih stvari, vrijednosti novca i odjeće. Tako se u vrtiću u kojem ona radi pojavio novi, u svakom smislu pogrdan naziv – “lidlići”za određenu djecu. Riječ je o djeci čiji su roditelji kupili komad odjeće iz istoimenog trgovačkog lanca, a “lidlići” su i sva ona djeca općenito slabijeg imovinskog stanja, piše Splitski dnevnik.

“Djeca nisu svjesna kako određeno ponašanje može negativno utjecati na osjećaje i samopouzdanje drugih, njihova empatija nije još u tolikoj  mjeri razvijena, ali ovakva klasifikacija druge djece prema tome je li odjeća markirana ili ne, je zabrinjavajuća za djecu te dobi”, objašnjava odgajateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možete samo zamisliti kako se osjeća dijete kojega se tako naziva”, naglasila je, dodavši kako bi se roditelji trebali zapitati odakle djeci pojam vrijednosti markirane odjeće, kako je prepoznaju i tko ih je tome naučio.

“Naše male spužvice, upijaju sve oko sebe i trebamo se truditi i paziti kakav primjer dajemo svojoj djeci, jer sve to utječe na njihovo osjetljivo psihološko stanje u ovim formativnim godinama. Pozivam roditelje da malo promisle i da se svi zajedno potrudimo odgojiti našu djecu u pravim vrijednostima, jer ona su naša budućnost”, poručila je odgajateljica za Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo