PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ / Vrućine ne posustaju ni krajem kolovoza: Tjedan će početi svježe, no temperature će brzo rasti!

U ponedjeljak popodne se cijela zemlja vraća ljetnim temperaturama

18.8.2019.
19:39
VOYO logo

Ponedjeljak i novi tjedan počet će lijepo i vedro, baš kao što je to bila i nedjelja, ali će završiti oblačnije i to zbog frontalnog sustava koji će se u drugom dijelu tjedna približiti našim krajevima. Dotad će dominirati anticiklona i podržavati stabilno i vedro vrijeme.

U takvim će okolnostima sutrašnje jutro na kopnu biti sunčano, posvuda vedro. U kotlinama i uz rijeke središnje i gorske Hrvatske može biti i kratkotrajne magle ili sumaglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža će temperatura biti oko 16 stupnjeva. Samo će se u gorju zadržati svježe, oko 13. Na moru toplo, od 20 do 23 stupnja uz slab burin. Međutim, temperatura će brzo rasti pa će već oko podneva u središnjoj Hrvatskoj biti vruće, a nakon 15 sati i vrlo vruće. Temperatura će u većini predjela porasti do 32, na karlovačkom području moguće i do 34. Ostaje sunčano, posve vedro. Puhat će slab jugozapadnjak. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne sunčano, bez oblaka. Temperatua će biti viša nego danas. U većini predjela oko 32 stupnja, ali će uz slab do umjeren jugoistočnjak činiti ugodnije. 

I u nastavku tjedna na kopnu: sunčano, stabilno i vrlo vruće!

U Dalmaciji već od sredine dana vruće, oko 31 stupanj. Zatim će uz obalu zapuhati slab vjetar s mora i zaustaviti daljnji rast temperature. U unutrašnjosti vrlo vruće, oko 34 stupnja! Vedro, posve bez oblaka, samo u južnim predjelima uz nešto visokih prozirnih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana slično kao i u nedjelju - sunčano i vruće, oko 30 Celzijevih stupnjava uz slab zapadnjak i jugozapadnjak. U gorju sutra još malo toplije nego danas, na ogulinskom i plitvičkom području moguće i više od 30.  

I u nastavku tjedna na kopnu: sunčano, stabilno i vrlo vruće! U srijedu će zapuhati hladan sjeverac nakon čega će malo i osvježiti. Ugodnije vrijeme zadržat će se do vikenda. Iako u srijedu i četvrtak na zapadu zemlje iz tamnih oblaka može biti ponekog pljuska, vjerojatnost za oborine veća je krajem tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru će veći dio idućeg tjedna biti sunčano i vruće, uz sve toplije noći. U srijedu će na sjevernom Jadranu zapuhati bura, na udare i olujna. U četvrtak će se proširiti i na jug. Čini se da će krajem tjedna biti promjenjivo uz poneki lokalni neverin.

U ponedjeljak popodne se cijela zemlja vraća ljetnim temperaturama. Najtoplije će biti u središnjoj Hrvatskoj, osobito na karlovačkom i sisačkom području te u unutrašnjosti Dalmacije. Međutim, zbog manje vlage u zraku, neće biti onako sparno i nepodnošljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo