HDZ NEMA VEĆINU / Vučetić: 'Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra?'

Image
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće, napisao je novi predsjednik Gradskog vijeća Zadra

21.6.2021.
16:36
Marko Dimić/PIXSELL
VOYO logo

Novi predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić preko Facebooka je objasnio zašto je na kraju danas prihvatio iznenadnu kandidaturu za tu funkciju. 

Podsjetimo, iako je na lokalnim izborima za gradonačelnika pobijedio HDZ-ov kandidat Branko Dukić ta stranka ipak nije uspjela okupiti i većinu u Gradskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vučetića je danas na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zadra glasalo 15 vijećnika liste Srcem za Zadar i Enija Meštrovića. Nitko nije bio protiv, a suzdržani su bili HDZ-ovi vijećnici i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. Potpredsjednici Gradskog vijeća su neovisni Enio Meštrović i Bruno Milin iz HDZ-a.

"Želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće"

"Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra? Zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće. Moje odbijanje kandidature odvelo bi Zadar u političku destrukciju i nemogućnost konstituiranja Gradskog vijeća sukladno iskazanoj volji birača", napisao je Vučetić na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je taj svoj potez objasnio na Gradskom vijeću. 

"Dobro vam je znano da sam rekao da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam niti želim biti. To je bila moja teza. Dobio sam antitezu ‘bit ćeš predsjednik Gradskog vijeća jer mi tako želimo’, nakon toga slijedi sinteza koja je u ovom slučaju formiranje stabilne političke psihologije. Prihvaćam kandidaturu i očekujem da se prihvati andihadezeovska većina u vijeću. Ako se očituje antihadezeovska većina u Gradu Zadru onda mi imamo većinu, ako ne onda imamo novu antitezu u kojoj su vijećnici koji su me predložili poništili sami sebe", napisao je Vučetić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
burno u zadru /

Bez Ričarda ne može nitko! Nude mu sve - od mjesta predsjednika Gradskog vijeća do projektne koalicije: Njegov odgovor još se čeka

Image
burno u zadru /

Bez Ričarda ne može nitko! Nude mu sve - od mjesta predsjednika Gradskog vijeća do projektne koalicije: Njegov odgovor još se čeka

Vučetić u drugom krugu izgubio od Dukića

Vučetić je na nedavno održanim lokalnim izborima bio kandidat kojega su za gradonačelnika podržavali SDP, AM, HSS, Glas i Centar, a u drugom krugu je dobio 11.210 glasova, dok je HDZ-ovac Dukić svoj mandat potvrdio s 13.091 glasom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike