nakon podizanja optužnice / Vučić: 'Izgleda da ste zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe'

Image
Foto: Shutterstock

Iz HDZ-a jasan stav: neprihvatljivo je da Srbija svoju jurisdikciju širi na prostor druge države

23.5.2022.
20:15
Shutterstock
VOYO logo

Nakon što je prošlog tjedna srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podignulo optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota za raketiranje izbjegličke kolone tijekom Oluje reagirala je i saborska oporba te zatražila da se Srbiji blokiraju pregovori s Europskom unijom.

Oglasio se i predsjednik Srbije Vučić koji je odgovorio na pitanje boji li se eventualne reakcije Hrvatske i optužnice zbog njegovog vatrenog govora u okupiranoj Glini kada je 1995., nekoliko dana prije Oluje poručio kako nikada Glina neće biti Hrvatska, a okupljenima je garantirao da će svi živjeti u Velikoj Srbiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vas podsjetim, izgleda da ste zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto. Tako da izgleda da moji poticaji nisu bili uspješni, nisu vrijedili. Ali to vam je tako kada nemate politiku i kada mislite da ratne zločine možete činiti i ubijati ljude.
A ovi ljudi jesu, i to djecu", odgovorio je Vučić.

Iz HDZ-a jasan stav: neprihvatljivo je da Srbija svoju jurisdikciju širi na prostor druge države te da Hrvatska čvrsto stoji iza četvorice svojih pilota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija se na ovaj način pokušava iz uloge agresora postaviti u poziciju žrtve. Nedopustivo je i jasno da je povijesna istina dostupna svima. Svi znamo da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i bilo kakva promišljanja o kaznenim djelima na prostoru država bivše Jugoslavije neka izvole pokazati i mi ćemo se znati kako se postaviti", kazao je potpredsjednik HDZ-a Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo