rezultati djelovanja politike / Vujčić poteze Vlade oko Agrokora nazvao svrhovitima: 'Djelovalo se hrabro i odlučno'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Guverner HNB-a je istaknuo da će se najveći šok prebroditi ako nagodba bude uspješno prihvaćena, no da nažalost može biti i drugačije

2.6.2018.
10:39
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke u intervjuu za Večernji list kazao je da je politika na krizu u Agrokoru djelovala hrabro i odlučno, a aktivnosti Vlade i Sabora u ranoj fazi krize pokazale su se vrlo svrhovitima, dodavši da je tako izbjegnuto znatnije usporavanje ekonomske aktivnosti.

"Agrokor je, gledano u odnosu na veličinu gospodarstva, možda najveća gospodarska katastrofa koja se posljednjih stotinjak godina dogodila nekoj zemlji, a da nije potjecala od financijskog sektora, odnosno krize i nestabilnosti banaka", kazao je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner je istaknuo da će se najveći šok prebroditi ako nagodba bude uspješno prihvaćena, no da nažalost može biti i drugačije. Vujčić kojemu mandat ističe za mjesec dana komentirao je i ponovni izbor na čelo ove institucije. "Razgovarate sa sadašnjim guvernerom, a hoću li biti i novi, znat će se uskoro", kazao je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo