konačno rješenje? / Vulin: 'Ministarstvo uprave odbilo Šišljagićev zahtjev, jasno je tko je predsjednik HDSSB-a'

Image

'Sjednica sabora stranke koju su organizirali Šišljagić, Burić i njihovi istomišljenici nije valjano sazvana, zbog čega se ne mogu pravovaljanim smatrati niti odluke usvojene na istoj'

8.3.2017.
14:40
VOYO logo

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izvijestio je u srijedu kako je Ministarstvo uprave odbilo zahtjev osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića za upis promjene osobe ovlaštene za predstavljanje i zastupanje HDSSB-a u registru političkih stranaka Hrvatske, naglasivši da je sada jasno tko je predsjednik stranke i da nema dva HDSSB-a.

Nakon stranačkog raskola u listopadu prošle godine, članovi HDSSB-a koji su tijekom sukoba podržali Šišljagića i belišćanskog gradonačelnika Dinka Burića, u prosincu su održali izborni sabor, na kojem su za predsjednika izabrali Šišljagića, dok su članovi koji su poduprli aktualno vodstvo HDSSB-a, u siječnju, na izbornom saboru za predsjednika stranke ponovno izabrali Vulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Vulin je kazao da se u rješenju Ministarstva uprave, kojeg je potpisao ministar Ivan Kovačić, navodi kako Šišljagićev zahtjev nije osnovan jer je uvidom u zbirku isprava utvrđeno  da je kao osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje HDSSB-a upisan predsjednik stranke Dragan Vulin.

Vulin je istaknuo kako se u rješenju Ministarstva navodi da sjednica sabora stranke od 10. prosinca, koju su organizirali Šišljagić, Burić i njihovi istomišljenici, "nije valjano sazvana, zbog čega se ne mogu pravovaljanim smatrati niti odluke usvojene na istoj". To je rješenje na konferenciji i podijelio novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je da nakon ovoga više nema dvojbe tko je predsjednik HDSSB-a i da nema dva HDSSB-a te stoga ovo definitivno stavlja točku i zatvara poglavlje unutarstranačkih sukoba, izjavio je Vulin.

Ocijenio je da je HDSSB stabilna i konsolidirana stranka, i intenzivno se priprema za lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će HDSSB u idućih desetak dana, do sredine ožujka, javno predstaviti kadidate za najodgovornije dužnosti na svibanjskim lokalnim izborima.

Ponovno je pozvao članove HDSSB-a koji, kako je rekao, pod utjecajem obmana i neistina nisu bili sigurni tko predstavlja stranku te su se udaljili od stranke, da nastave raditi za dobrobit Slavonije kroz HDSSB, jer je sada otklonjena svaka sumnja u legitimnost stranačkog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić je potkraj siječnja najavio kandidaturu za župana, kao nezavisni kandidat te nezavisnu listu za ovu Županiju, pod nazivom "Snaga Slavonije i Baranje", a, u slučaju da Ministarstvo uprave glede spora s Vulinom i Branimirom Glavašem donese presudu u njegovu korist, kazao da će on i njegovi suradnici "nastaviti djelovanje kao HDSSB".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo