MEĐUNARODNI DEL BOY / Walter Wolf odgovorio za Direkt: Smeta li mu što cijeli Balkan puši njegovo ime? 'Tvornica me nije platila ni kunu'

Image
Foto: RTL DIREKT

On postoji - ne samo kao natpis na kutiji, već i u stvarnosti, kao osoba!

20.7.2022.
22:56
RTL DIREKT
VOYO logo

On je čovjek po kojem se zovu cigarete. Walter Wolf postoji. Dakle, ne samo kao natpis na kutiji, već i u stvarnosti. Kao osoba.

On je hrvatsko-slovensko-austrijski biznismen koji se prije 50 godina u Kanadi obogatio kao dobavljač opreme za bušenje nafte. Pa onda krajem sedamtesetih uložio milijune u Formulu 1.Njegov Walter Wolf Racing team osvojio je prvo mjesto na prvoj utrci na kojoj je sudjelovao. Kasnije je sve prodao, pa onda malo bio vlasnik Lamborghinija, a devedesetih je Tvornica duhana Rovinj uzela njegov logo i ostalo je povijest. Bila bi ovo lijepa priča da gospodin Wolf nije stekao status lovca u mutnom - međunarodnog Del Boya. Mediji pišu da je bio vezan uz neuspješne privatizacije brojnih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno je i uhićen zbog davanja mita u aferi Patria, no to je otišlo u zastaru, a u Karlovcu mu je i suđeno da je pronevjerio novac iz tvrtke za proizvodnju cipela, ali je oslobođen.

Danas ovaj 83-godišnjak živi na ranču u Kanadi vrijednom 80 milijuna dolara, a za RTL Direkt odgovorio je i - smeta li mu što njegovo ime puši cijeli Balkan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo