AGROKOR NAJZNAČAJNIJI ZA MOST / Za Grmoju je Božo Petrov osoba godine: 'On je zapravo moralni pobjednik'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Božo Petrov je zbog Agrokora, kada je rekao Todoriću 'NE' i kada je napravio hrabar potez i podigao kaznenu prijavu protiv njega, zapravo moralni pobjednik'

31.12.2017.
10:54
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Bila je ovo turbulentna godina za Most. Zbog slučaja Agrokor i inzistiranju na smjeni ministra financija Zdravka Marića premijer Plenković ih je izbacio iz Vlade i prvi put od nastanka našli su se u oporbenoj ulozi. 

U intervjuu za Jutarnji listNikola Grmoja je kazao da je, iako je godina bila turbulentna za Most, s obzirom da je stranka osim izlaska iz Vlade izgubila Metković i ostala bez Vlahe Orepića, afera Agrokor bila najznačjiniji moment koji je odredio sudbinu Vlade i Mosta.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gubitak Metkovića jest bio neočekivan, ali s obzirom na HDZ-ovu mašineriju, nije bio iznenađujuć. A odlazak Orepića nije imao velikog utjecaja na Most. Mene osobno je to s ljudske strane pogodilo, posebno zbog načina na koji se to dogodilo. Lagao bih kad bih rekao da me nije pogodio odlazak Orepića i gubitak Metkovića, ali mislim da je na Most najviše utjecala situacija oko Agrokora", kazao je Grmoja.

Politički tajnik mosta smatra kako je Božo Petrov osoba godine. "Božo Petrov je zbog Agrokora, kada je rekao Todoriću 'NE' i kada je napravio hrabar potez i podigao kaznenu prijavu protiv njega, zapravo moralni pobjednik i ja bih se usudio reći osoba godine", tvrdi Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o rastu Živog zida, Grmoja je kazao da od sedam saborski zastupnika na listi Živog zida njih dvojic, trojica podržavaju Vladu. "Mi smo svi jedinstveni od početka - bilo u oporbi, bilo kad smo bili na vlasti. Rast Živog zida posljedica je činjenice da je ljudima dosta politike i političara i to jedan izraz bunta. Oni, s jedne strane, jasno komuniciraju politike za koje se zalažu, ali ne daju jasna rješenja, a upravo je to ono što mi očekujemo od njih. 

Da svoja rješenja pretoče u zakonske prijedloge koji će riješiti problem blokiranih, oko čega su najviše govorili i bili angažirani. Svakako je dobro da građani prepoznaju da rješenje nije u HDZ-u i SDP-u, a ono što je loše kod Živog zida jest to da što se ne zna što se s njima može dobiti, jer se ne zna tko će ući u Sabor i hoće li netko od njih podržati ove dvije opcije", rekao je Grmoja za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo