premijera / Za 'Kumeka' se tražila karta više: 'Film je bio zabavan, a opet pokazao je činjenice'

Najveći dio arhivskih snimki za potrebe filma ustupila je RTL televizija

22.11.2020.
19:05
VOYO logo

Dan je u kojem bi trebale pasti krinke zagrebačkih poslova,premijera igrano- dokumentarnog projekta bivšeg predsjedničkog kandidata, Daria Juričana pod nazivom "Kumek". Službena premijera na ovaj simboličan dan, 65. rođendan Milana Bandića, u zagrebačkom Studentskom Centru počinje za nekoliko minuta, a iščekuje se i dolazak samog gradonačelnika.

Tražila se karta više

Nakon četiri godine snimanja i istraživanja te nakon sati snimljenih materijala,"Kumek" je konačno pred publikom. Dok se ovih dana rijetki odlučuju za kino, za novi film Darija Juričana tražila se karta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bio je smiješan, zabavan, a opet je pokazao činjenice'', rekla je Ana iz Zagreba.

''Baš je vrlo lijepo objasnio kako funkcionira korupcija u Zagrebu'', prokomentirao je Šime iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Preporučam ga svima i moja bi želja bila da se Dario Juričan kandidira za gradonačelnika iduće godine'', kazala je Mira iz Zagreba.

Image

Pogledajte tko je od poznatih došao na premijeru okumentarnog filma 'Kumek'

Image

Pogledajte tko je od poznatih došao na premijeru okumentarnog filma 'Kumek'

A njegovi politički apetiti sežu mnogo dalje od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam gradonačelnik Svemira'', izjavio je Juričan.

Zbog novih epidemioloških mjera koje su stupile sinoć u ponoć, morali su naglo prepoloviti broj gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Morali smo proizvest 5 novih projekcija. U 9, u 11, u 13 i još u Kinu Tuškanac dvije. Tako da ono, projekcije se pune, gledatelji su zadovoljni kao mali prasci. Ali ljudi imaju velika očekivanja, misle kada film završi da će sutra Milan Bandić dati ostavku. Ja se nadam da hoće'', kazao je Juričan.

Sve ih to nije spriječilo da prikažu film, na, simbolično - 65. rođendan gradonačelnika Bandića, kojeg u filmu glumi član njegove stranke. Na premijeru u 19 sati, dolazi i Juričanova majka, koja također danas, poput Milana Bandića, ima rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veliki deponij smeća'

''Koliko smo se u prethodna dva filma mučili sa mrvicama, koliko ima materijala i koliko još ima sugovornika koji žele pričati, s Milanom Bandićem je bilo suprotno. To je bio veliki deponij smeća iz kojeg je trebalo izabrati ono najreprezentativnije smeće'', rekao je redatelj.

Najveći dio arhivskih snimki za potrebe filma ustupila je RTL televizija, gdje bi gledatelji uskoro mogli i pogledati film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Film će u prvom mahu ići u kina. Nakon toga razmišljamo da definitivno ide na jednu od televizija, nadamo se da će to biti RTL'', izjavio je Juričan.

A za one kojima film neće biti dovoljan, tu je i takozvani leksikon Milana Bandića na 350 stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dario je radio film o Ivici Todoriću, Miroslavu Kutli i sada o Milanu Bandiću. Međutim, svaki put o svakom od njih trojice nam je ostalo toliko materijala koji zbog neke dinamike filma nije mogao ući u film da smo jednostavno odlučili sav taj višak staviti u knjigu'', rekao je Saša Paparella, novinar i suautor knjige.

A kolikom brzinom nastaju nove Bandićeve afere, poput one o kućicama na Mirogoju ili one koju je razotkrila RTL Potraga o pranju novca sljemenskoj žičari, kažu, mogli bi snimiti i napisati - čitavi serijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo