Potpisani ugovori / Za lokalne razvojne projekte osigurano 86 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova

Image
Foto: Pixsell

Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric

27.5.2019.
16:01
Pixsell
VOYO logo

Potpisivanjem četiriju ugovora za lokalne razvojne projekte vrijedne 101 milijun kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije im je dodijelilo 86 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, priopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva.

Ugovore o dodjeli sredstava potpisali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric s predstavnicima Zagorske razvojne agencije, Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije i Regionalnoga koordinatora Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alocirana sredstva za 21 regionalnog koordinatora namijenjena su jačanja kapaciteta na terenu. Regionalni koordinatori produžene su ruke Ministarstva na terenu kako bismo potencijalnim prijaviteljima i korisnicima EU projekata pružili pravovremenu pomoć i potporu, realizirali što više projekata i doprinijeli povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova", istaknula je Žalac.

Direktor Regionalne razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Mario Čelan zahvalio je na podršci kazavši kako realizacija projekata i usavršavanje stručnog kadra bez tih sredstava ne bi bilo moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisani su ugovori sa Zagorskom razvojnom agencijom za projekt 'Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II', kojem je dodijeljeno oko 14.410.000 kuna; s Javnom ustanovom za regionalni razvoj Varaždinske županije za projekt 'Suradnja za razvoj', kojoj je dodijeljeno oko 20.192.000 kuna bespovratnih sredstava.

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA s projektom 'Podrška međimurskim korisnicima ESI fondova' dobila je oko 17.600.000 kuna bespovratnih sredstava, a Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije za projekt 'Zajedno do sredstava EU fondova' dobio je 34.077.290 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovori su potpisani u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna alokacija iznosi 480 milijuna kuna, a do sada je ugovoreno 134 milijuna bespovratnih sredstva. Poziv je otvoren do 28. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo