BRŽE JE BILO POŠTANSKIM KOČIJAMA / Za ne povjerovati: pismo iz Pule u Rovinj preko Rijeke putuje i do 14 dana

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

To mnogima stvara ozbiljne probleme, počevši od kamata na neplaćene račune pa nadalje.

31.7.2017.
10:30
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Istre često se žale na kašnjenja pisama i pošiljaka poslanih na adrese u Istri putem Hrvatske pošte. Tvrde kako im pismo iz Rovinja do Pule putuje i po četrnaest dana, piše Glas Istre.

Jedan od razloga je, kako se čuje, i činjenica da pošiljke poslane iz Istarske županije najprije idu u Rijeku, a zatim se vraćaju preko Učke do primatelja. Mnogima to stvara velike probleme, pogotovo kada su u pitanju liječnički nalazi, otpusna pisma iz bolnice, računi za kreditne kartice i druge pošiljke koje ih vežu rokovima, a koja dobivaju čak 15 pa i 20 dana nakon datuma otisnutog na kuverti. To im stvara ozbiljne probleme, počevši od kamata na neplaćene račune pa nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što je poštara sve manje pa pokrivaju sve veće teritorije, idu s kraja na kraj grada i ne stižu ništa drugo do li ubaciti pošiljku u sandučić. A i to tjednima nakon što je odaslana jer, kako  pojašnjavaju u Pošti, distribucijski centar za Istru sada se nalazi u Rijeci pa sve pošiljke, i one u unutaristarskom prometu, prvo putuju u Rijeku gdje ih raspoređuju i vraćaju nazad kroz Učku, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo