DUGOGODIŠNJI SPOR / Za nikad dovršenu Spaladium arenu Grad Split nije dužan ni lipe: 'Ovaj arbitražni spor ostat će zapisan kao najveći'

Spor koji je trajao godinama završen je u mandatu novog gradonačelnika

29.6.2021.
19:13
VOYO logo

Velika pobjeda grada Splita u sporu s bankama oko izgradnje Spaldium arene. Poništena je odluka Arbitražnog suda Hrvatske gospodarske komore iz 2016. koji je teretio Split za oko 650 milijuna kuna. Veliku vijest objavio je splitski gradonačelnik koji vjeruje da će svi obećani projekti u gradu pod Marjanom ići dalje.

Za nikad dovršenu Spaladium arenu grad Split nije dužan ni lipe. obveze prema bankama u iznosu od oko 650 milijuna kuna sada više neće opterećivati gradski proračun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U povijesti Splita ovaj će arbitražni spor ostati zapisan kao najveći, kako po vrijednosti spora tako i po ogromnim posljedicama koje su bile moguće za grad i građane Splita, a očito je da sad neće biti tih posljedica“, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak (Centar).

U opasnosti je bio cijeli proračun, a s njim i financiranje škola i vrtića. Presuda Visokog trgovačkog suda u korist grada Splita nije bila očekivana..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Malo njih je vjerovalo u taj ishod, zašto? Zato jer je toliko nakaradan arbitražni pravorijek, da sam ja pred pet godina javno govorio da će se arbitri sramiti presude, pravorijeka kojeg su potpisali”, pojasnio je ovlašteni pregovarač Grada Splita Dejan Kružić.

“Što će i koje dalje korake će poduzimati banke to ćemo vidjeti. Na raspolaganju su im izvanredni pravni lijekovi, ali ponavljam to je sad odluka druge strane u postupku koja je izgubila ovaj spor“, kazao je odvjetnik Kruno Peronja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Splićane konačno dobre vijesti.

“To je nevjerojatno dobra vijest ako je to tako. I sve drugo za građane, za radničku klasu za sve“, tvrdi Mladen Mikačić iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do god se radi nešto s njom, da se iskoristi do kraja, po meni je sve to u redu”, misli Splićanin Lovro Zaninović.

Image
pravomoćna sudska pobjeda /

Grad Split pobijedio banke: Neće morati platiti 650 milijuna kuna kredita za Spaladium, spasio se bankrota

Image
pravomoćna sudska pobjeda /

Grad Split pobijedio banke: Neće morati platiti 650 milijuna kuna kredita za Spaladium, spasio se bankrota

Spor koji je trajao godinama završen je u mandatu novog gradonačelnika, koji tvrdi da već ispunjava dana obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka od obećanja smo već ispunili, počeli smo sa čišćenjem grada, sutra je pola te akcije koja će trajati mjesec dana, regulirali smo promet na Marjanu. Uštedjeli smo što zaradili već milijun kuna u ovih nekoliko tjedna kroz naplatu dugovanja i sprečavanju da se novci odliju iz gradskog proračuna“, istaknuo je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Još uvijek traju pregovori s partnerima, jer bez većine u gradskom vijeću ništa od ostvarivanja velikih projekata. Jedan od njih moglo bi biti dovršetak Spaladium arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo