povećavaju se sume / Za obnovu cesta u Petrinji ove godine 28 milijuna kuna, a za novu školu 25 milijuna kuna

Image
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell

Završetak radova na školi očekuju se 2024. godine, a imat će 20 razrednih odjeljenja

7.9.2022.
18:50
Nikola Ćutuk/Pixsell
VOYO logo

Za potrebe sanacije cesta na petrinjskom području lani je posredstvom Sisačko-moslavačke županije uloženo sedam milijuna kuna, ove godine će biti uloženo 28 milijuna, a gradi se i nova osnovna škola vrijedna 25 milijuna kuna, rekao je u srijedu župan Ivan Celjak.

On je sa suradnicima obišao obnovljene ceste u Brestu Pokupskom, petrinjskoj Ulici 6. kolovoza i u Vratečkom te je naglasio kako je većinu sredstava za sanaciju osigurao Fond solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada smo na području Petrinje obnovili dijelove cesta u Jošavici, Sibiću, Strašniku, Glinskoj Poljani, Donjoj Bačugi, sanirana je petrinjska Ulica 6. kolovoza, Ulica Mate Bučara i cesta u Brestu Pokupskom. Asfaltirali smo i prometnicu od Novog Farkašića do Vratečkog, a do kraja godine planiramo sanaciju klizišta u Hrvatskom Čuntiću, mosta u Ulici Vlatka Mačeka, te ceste u Ulici Otona Kučere, Ulici Gromova i Drenačkoj ulici", rekao je Celjak.

Dodao je kako su za Ulicu Gromova i Drenačku ulicu već potpisani ugovori s izvođačima radova, ali prethodno petrinjsko komunalnom poduzeće mora obaviti sanaciju štete koja je nakon potresa nastala na kanalizacijskom i vodovodnom sustavu uslijed potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nema ni tračnica /

Petrinja je prije 30 godina imala željeznički kolodvor. Nekad važna prometna poveznica danas je - šikara

Image
nema ni tračnica /

Petrinja je prije 30 godina imala željeznički kolodvor. Nekad važna prometna poveznica danas je - šikara

Za boravka u Petrinji, Celjak je obišao i gradilište Prve osnovne škole sa sportskom dvoranom u Petrinji, koju s 25 milijuna kuna gradi Mađarska.

"Učenici ove škole do potresa su pohađali nastavu u objektu u centru grada, koji je jedan od najstarijih objekata u odgojno-obrazovnom sustavu u RH. Na tom objektu izvršena je hitna stabilizacije u što je uloženo oko 650.000 kuna. Izgradnju novog objekta preuzela je Mađarska, a postupak izgradnje vodi Mađarska ekumenska humanitarna organizacija. Gradilište su za početak radova pripremili Grad Petrinja uz pomoć Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije kako ne bi bilo zastoja", rekao je Celjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova škola imat će 20 razrednih odjela i u njoj će se održavati jednosmjenska nastava. Novi objekt bit će na tri etaže. U prizemlju će se nalaziti kuhinja, blagovaonica i osam učionica. Škola će imati školsku sportsku dvoranu i malu dvoranu, a na prvoj će etaži će biti prostor za administrativno osoblje, zbornica, ured ravnatelja i učionice, dok će se na drugoj etaži, uz učionice, nalaziti i prostor za rehabilitaciju. Objekt će biti prilagođen teže pokretljivim osobama, a sanitarni čvorovi osobama s invaliditetom. Završetak radova očekuje se početkom 2024. godine.

Na uspješnoj suradnji županu Celjaku je zahvalila petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo