devastirani dragulj Jadrana / Za ruševni vojni kompleks Kupare stigla samo jedna ponuda, Lorencin: 'Jedna, ali vrijedna'

Od početnih šest zainteresiranih kompanija, obvezujuću ponudu za koncesiju Kupara na 99 godina predala je samo Avenue grupa, većinski vlasnik IGH, sa sjedištem u Beču

12.10.2015.
19:21
VOYO logo

Nakon višemjesečne pompe koncesiju nad bivšim vojnim kompleksom Kupari na kraju je stigla samo jedna ponuda. Radi se o konzorciju Avenue grupa koja je većinski vlasnik IGH. Ministar turizma nije razočaran izostankom više ponuda jer su kaže. visoko postavili ljestvicu" i poručuje - jedna, ali vrijedna. 

S mjesec dana odgode otvorena je jedina obvezujuća ponuda za ruševni kompleks Kupari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početnih šest zainteresiranih kompanija, obvezujuću ponudu za koncesiju Kupara na 99 godina predala je samo Avenue grupa, većinski vlasnik IGH, sa sjedištem u Beču. Ministar turizma Darko Lorencin je ipak zadovoljan:

"Ja bih rekao jedna, ali vrijedna. Po ovom što sad vidim I što mogu zaključiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenue grupa hvali se kako je njihov master plan izradila skupina međunarodnih arhitekata i konzultanata.

"Predviđa rekonstrukciju I izgradnju 2 hotela sa okvirno 400 jedinica, smještajnih jedinica", dodaje  predsjednik Uprave IGH Ivan Paladina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve naravno u kategoriji 5 zvjezdica. Grupacija obećava i dovođenje najboljih svjetskih hotelskih brandova.

"Iz Meriot grupe Ritz Carlton što još nije viđeno u ovih nekoliko zemalja oko nas", kazao je predstojnik Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudom je zadovoljna i općina Župa dubrovačka, koja će dobiti čak 25 posto koncesije, ali načelnik dodaje:

"Ja bih bio sretniji da ih se javilo više, ali djelim mišljenje ministra da je jako mali broj tvrtki koje se mogu javiti na ovakav vid natječaja", poručuje Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih pet investitora koji su iskazali interes, nisu htjeli komentirati razloge odustajanja. No 100 milijuna eura bankovnih jamstava, iskustvo upravljanja hotelima s godišnjim prometom od barem 45 milijuna eura i rok od 2 godine za realizaciju - jedva je zadovoljila i Avenue grupa.

"Predali smo sva bankovna jamstva, koja složit ćete se su bila poprilično zahtijevna no mi smo ih predali", dodaje Paladina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Župe dubrovačke kažu - bilo kakav pomak u uređenju ruine je dobar.

Hoće li se raditi ili će sve ostati na lijepim željama, ocijenit će Povjerenstvo, koje za odluku zadovoljava li ponuda sve uvjete
ima rok 60 dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo