Četvrti dan

Za sada bez poteškoća: Tijekom štrajka saniteta javni prijevoznici obavili 1085 sanitetska prijevoza

U štrajku je 70 posto ekipa zagrebačkog sanitetskog prijevoza

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Hina/ 8.2.2020. u 13:08

Tijekom štrajka djelatnika zagrebačkog sanitetskog prijevoza ovog tjedna, vozači ZET-a i zdravstvenih ustanova Grada Zagreba obavili su 1085 sanitetskih prijevoza, istaknuto je u subotu na sastanku u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu, kojem su nazočili i ministar zdravstva Vili Beroš i gradonačelnik Milan Bandić.

U gradskom Nastavnom zavodu za hitnu medicinu održan je sastanak s predstavnicima zdravstvenih ustanova u vlasništvu Grada, vezano za sanitetski prijevoz, čiji su djelatnici u Zagrebu već četvrti dan u štrajku. 

"Sanitetski prijevoz mora funkcionirati. Pacijenti ne smiju trpjeti i moraju doći tamo gdje trebaju", izjavio je Bandić. Zagrebački gradonačelnik na ispomoć u sanitetskom prijevozu je ponudio i vozače Gradske uprave. 

  • Sanitetski djelatnici u Zagrebu i dalje u štrajku: Pridružit će im se i kolege iz cijele Hrvatske!

U protekla tri dana štrajka djelatnika zagrebačkog sanitetskog prijevoza, uz pomoć vozača Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) i zdravstvenih ustanova Grada Zagreba obavljeno je 1085 sanitetskih prijevoza.

Iako za sada sve funkcionira bez poteškoća, na sastanku je zaključeno kako ovo nije dugoročno rješenje i da je kompromis, odnosno dogovor, potreban postići čim prije, rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

U štrajku je 70 posto ekipa zagrebačkog sanitetskog prijevoza. Sindikat sanitetskog prijevoza traži da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna. Ministar zdravstva Vili Beroš ovog je tjedna ponudio sindikatu kompromisnu izmjenu koeficijenata složenosti posla, no Ratko Sović, član predsjedništva Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza, rekao je da im ona nije prihvatljiva. 

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Županijski sud u Zagrebu u ponedjeljak, 10. veljače, trebao bi presuditi o legalnosti štrajka djelatnika zagrebačkog sanitetskog prijevoza, koji štrajkom traže izjednačavanje plaća s vozačima i medicinskim tehničarima Hitne pomoći. Ravnatelj gradskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Rašić najavio je danas da se ročište treba održati u 9 sati.

Hina/ 8.2.2020. u 13:08

Više s weba

Pročitajte još

Image
svečano u kninu

Milanović dočekan povikom 'Uuuuu!', on poručio: 'Onaj koji se brani šutnjom nastrada. Hrvatska se nema od čega braniti'

Više s weba