Tamburice i harmonike / Zabava na protupožarnom zrakoplovu šokirala javnost: 'Oni ga shvaćaju kao mi svoj stol..'

Avion na kojem su svirali nije hrvatski, nego ga je na održavanje poslala partnerska država

15.1.2020.
21:00
VOYO logo

Snimka zabave u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici na Badnjak mnoge je šokirala.

U hangaru gdje su protupožarni avioni na održavanju tamburaši su za pozornicu odabrali upravo jedan Air Tractor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićna pjesma s krila Air Tractora. Interna zabava i čestitka dijela zaposlenika  Zrakoplovno-tehničkog centra otela se kontroli pa bi oni željni zabave sada mogli i požaliti.

"Nije bilo nikakve materijalne štete, osim štete ugledu ove tvrtke, mi smo čim smo saznali poduzeli mjere koje Uprava može poduzeti moramo to staviti u zakonske okvire", rekao je Ivica Grebenar, predsjednik Uprave Zrakoplovno-tehničkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A veseli tamburaši svoje radno vrijeme provode upravo na tim istim krilima. Sporna snimka nastala je u hangaru na jednom od aviona. Ljudi koji su na njemu stajali i svirali su tehničari koji rade na održavanju tih aviona i kažu da su znali što smiju napraviti i gdje smiju stati.

Na avionima postoje i označene površine po kojima se smije hodati, a i u kabinu Air Tractora se ulazi upravo preko krila. No, instrumenti u ruci umjesto alata ipak su bili previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od tih tehničara je ovlašteni mehaničar za održavanje baš tog zrakoplova, drugi je došao s kanadera, jedan je mehaničar, jedan limar, svi se kreću svakodnevno po tom zrakoplovu i shvaćaju ga kao mi svoj stol. Ponašanje apsolutno neprihvatljivo", poručio je Grebenar.

Avion na kojem su svirali nije hrvatski nego ga je na održavanje poslala partnerska država, a ZTC je trgovačko društvo u većinskom vlasništvu države pa Ministarstvo obrane s događajem službeno  nema ništa. Međutim, ZTC održava i zrakoplove hrvatske vojske pa ovakvo ponašanje osuđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrakoplovno-tehnički centar nije dio Ministarstva obrane i ovo nisu napravili pripadnici Hrvatske vojske, nego djelatnici ZTC-a. Smatramo da je to neprofesionalno, neodgovorno i neprimjereno ponašanje", izjavili su iz MORH-a.

Kakve će biti sankcije, još nije poznato. No, poznato je kako iz ZTC-a tehničari odlaze jer teško se nositi s platežnom moći konkurencije iz drugih zemalja pa oni koji rade itekako vrijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine uspješno pripremaju protupožarne zrakoplove koji gase našu obalu,  neki kanaderi stari su 20 godinai oni se uspješno bore s hrđom", kazao je Grebenar.

A ako kazna ne bude najstroža i ostanu u ZTC-u, u hangaru će zasigurno paziti i držati se više primarnog posla, a manje hobija uz tamburice i harmonike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo