SUD U KOPRIVNICI / Zaboravljena afera Podravke: gdje je nestalo tisuću bikova vrijednih 9 milijuna kuna?

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Zaključeno je samo to da je Danica očajnički pokušavala prodati farmu kako bi pokrila dugove nastale propalom suradnjom s Andrišekovima i uginućem stoke

28.5.2018.
20:10
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon podulje stanke, na Općinskom sudu u Koprivnici nastavljeno je suđenje bivšim menadžericama Podravkine Mesne industrije Danica Slavici Kolesar (53) i Valentini Sminderovac (39) te voditeljima Daničine poslovno-tehničke suradnje Ivici Beziću (53) i Siniši Levaku (46) zbog “nestanka” tisuću bikova vrijednih blizu devet milijuna kuna, javlja Podravski.hr.

Optužnicom se po ‘zapovjednoj odgovornosti’ Slavica Kolesar i Valentina Sminderovac terete za sklapanje štetnog ugovora za Podravku, a Siniša Levak i Ivica Bezić za prikrivanje nestanka stoke koja je navodno uginula na farmi Mate i Danijele Andrišek u Gašincima kod Đakova. No, do danas nije jasno što se zapravo dogodilo s tim bikovima. Jesu li doista uginuli ili samo nestali iz bilance farme, odnosno koprivničke kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Krešimir Pavlović saslušao je knjigovodstvenu vještakinju Đurđu Dušić, čiji se rezultat vještačenja čekao sve zajedno pet godina. Kazneni je postupak pokrenut još 2011. godine optužnim prijedlogom koprivničkih tužitelja, a kraj suđenja još se ne nazire. Sudac Pavlović sljedeću je raspravu zakazao za početak srpnja kad će okrivljenici iznijeti obrane, a tužitelji i branitelji završne riječi.

U već pomalo zaboravljenoj Podravkinoj aferi, koju je u jeku izbijanja 2008. godine gotovo odmah zasjenila znatno veća afera Spice, posljednja je sudska rasprava održana u ožujku ove godine, piše Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključeno je samo to da je Danica očajnički pokušavala prodati farmu kako bi pokrila dugove nastale propalom suradnjom s Andrišekovima i uginućem stoke. Zaključak većine svjedoka bio je taj da nije jasno zašto se ovaj postupak zapravo ne vodi protiv vlasnika farme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo