Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
projekt vrijedan 67 mil. kn

Zadarska riva veliko je gradilište: Nakon obnove obalnog zida i šetnice, Grad Zadar će preurediti i zeleni po...

U Lučkoj upravi su zadovoljni jer ih je vrijeme poslužilo

Nikolina Radić/ 20.12.2021. u 7:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zadarska riva veliko je gradilište, a uređenje teško 67 milijuna kuna smatra se milenijskim projektom. Većina novca stigla je iz Europe, a u prvoj fazi Zadrani i njihovi gosti mogli bi uživati već na ljeto.

Dvije trećine gotovo kilometar duge zadarske rive potpuno je raskopano. Radove na šetnici Zadrani redovito obilaze.

„Jedva smo dočekali da ovo krene i nadamo se da ćemo dočekati i kraj da možemo uživati“, kazala je Jelena Marić iz Zadra.  

„Ako to bude dio priče da će tu pristajati brodovi, kao što se priča, onda mi se to nikako ne sviđa. A ovaj dio uređenja može biti odličan, ali ne znam što će biti na kraju“, rekla nam je Novela Vidov iz Zadra.

U Lučkoj upravi, koja obnavlja obalni zid i šetnicu širine 6 metara, zadovoljni su jer ih je vrijeme poslužilo, pa će temelji i popločavanje prvih 560 metara biti gotovi i prije rokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
NOVA DRAMA S VOZAČIMA

Iz Zagreba krenule autobusom za Zadar pa ih ostavili na odmorištu: 'Jasno sam rekao koliko traje pauza'

„Do ljeta bi završili prvi dio kraj Sveučilišta, a do ljeta ćemo pokušati napasti i ovaj drugi dio od gata do Pozdrava Suncu. Napravili bi pauzu u ljetnom periodu, s obzirom na zahtjeve i građana i turista, turističku sezonu, i onda bi na jesen krenuli sa fazom produljenja gata“, izjavio je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Ta zadnja faza bi trebala biti gotova do ljeta 2023., a onda bi gat bio i jedno od ključnih pristaništa električnog dužobalnog broda koji bi spajao zadarske priobalne kvartove i bio alternativa cestovnim gužvama

Jedini gat na zadarskoj rivi, odnosno, veliki mul iduće jeseni bi trebao dobiti dodatnih 15 metara dužine jer će se rekonstrukcijom vratiti na nekadašnje povijesne gabarite i ukupnu dužinu od 80 metara

Nakon obnove obalnog zida i šetnice, Grad Zadar će preurediti i zeleni pojas.

„Ovaj zeleni pojas same rive treba dobiti jednu svoju novu razinu uređenja, novu šminku, da tako kažem. Mi ćemo po dovršetku samog obalnog pojasa uložiti određena sredstva zajedno s Nasadima i Komunalnim odjelom u dodatno oplemenjivanje ovoga zelenila“, kazao je Darko Kasap, pročelnik Odjela za prostorno planiranje i građenje Grada Zadra.

Zadar bi tako ostao jedini grad na našoj obali koji bi uz gotovo cijelu rivu imao i park, modro-zelenu oazu za šetnju i opuštanje.

Upravo se čita

Nikolina Radić/ 20.12.2021. u 7:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba