Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
LOKALNI IZBORI

Zadnji potpisi za kandidature predaju se do ponoći! Glasnogovornik DIP-a za RTL objasnio što će se događati d...

U ponoć istječu rokovi za kandidiranje i izborna povjerenstva imaju rok od 48 sati da objave pravovaljane liste

Marina Brcković/ 29.4.2021. u 18:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pred Hrvatskom su jedni od najneizvjesnijih i najzahtjevnijih lokalnih izbora dosad, osobito u velikim gradovima. Skupljaju se zadnji potpisi za kandidature, koje se izbornom povjerenstvu trebaju predati do ponoći. Konačne liste objavit će se u subotu 1. svibnja, nakon čega počinje službena kampanja koja traje već tjednima.

U pratnji jakih snaga, HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović u plavim je kutijama donio više od 13 tisuća potpisa podrške pa se obrušio na onog koji najbolje kotira prema anketama.

"Sad je bitno znanje i odgovornost, a ne populističko demagoške priče koje ste nekad mogli slušati od Ivana Vilibora Sinčića, a danas ih možete čuti od Tomislava Tomaševića", rekao je Filipović. 

Bandićeva nasljednica Jelena Pavičić Vukičević tvrdi da je u dva dana skupila - 12.700 potpisa. Sada je donijela listu s 47 kandidata za Gradsku skupštinu, a o tome što će biti nakon izbora, kaže: "Nećemo ulaziti u koalicije, ali naša će vrata uvijek biti otvorena za svakog tko za taj zajednički stol može donijeti nove ideje i prijedloge, a sve na korist svim našim sugrađanima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osam tisuća potpisa je predala Vesna Škare Ožbolt pa se osvrnula na dosadašnju koaliciju HDZ-a i 365. " Sve što su mogli su pokazali. Nisu pokazali neke velike rezultate, i to je ono što im ozbiljno zamjeram", kazala je Vesna Škare Ožbolt. 

A bez zamjerki, dobrog raspoloženja i uz tamburaše potpise je predao Zvonimir Troskot. "Evo danas predajemo 8.700 potpisa. Jeeej", kazao je Troskot. 

Upravo se čita

Split

A u Splitu - Vice Mihanović je broj potpisa, za koji kaže da je - rekordni - istaknuo na kutijama. Uvjeren je u pobjedu, bez obzira na optužbe da je plagirao doktorat. "Naravno da nisam. Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj, nego i svijetu. Ali, sve ćemo vidjeti na sudu i na samim izborima", kaže HDZ-ov kandidat Vice Mihanović.

Što dalje?

Kandidati što su skupili - su skupili. U ponoć istječu rokovi za kandidiranje i izborna povjerenstva imaju rok od 48 sati da objave pravovaljane liste. To znači da od subote kreće - službena kampanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ona bi znači počela danom objave lista, traje do 14. svibnja, to je petak u ponoć. Cijela subota, 15. svibnja je izborna šutnja, kao i nedjelja izborni dan - dok se ne zatvore sva birališta", kazao je glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski

Samo za prvi izborni krug tiska se 14 milijuna listića, a na isti način kao i na parlamentarnim izborima - glasat će moći i građani u izolaciji. 

Marina Brcković/ 29.4.2021. u 18:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba