NAGOMILAVANJE OTPADA / Zagreb je zatrpan glomaznim otpadom, Tomašević uvjeren kako ima rješenje: Iz C.I.O.S.-a mu 'nude' posao ako uspije sanirati problem

Ovakvi deponiji sad su prvi na redu, kažu iz Čistoće

17.8.2021.
20:40
VOYO logo

Zagreb je već danima zatrpan glomaznim otpadom, a gradonačelnik je siguran u svoje rješenje i bez Pripuzove C.I.O.S. grupe. Na natječaj za nabavku drobilica već je nekoliko prIjavljenih, a još dva mjeseca gradska si je uprava kupila pronalaskom nove lokacije na koju će odvoziti glomazni otpad kojeg su prepuna reciklažna dvorišta, ali i ulice. 

Tjedan dana nakon što je problem otpada negirao, a onda priznao gradonačelnik Tomašević predstavio je privremeno rješenje zbrinjavanja glomaznog otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kamioni Čistoće jutros su ga dovezli u tvrtku u Sesvetskom Kraljevcu u kojoj će kratkoročno biti uskladišten.

„Sklopljen je ugovor da se za 75 dana sljedećih skladišti glomazni otpad što bi trebalo biti više nego dovoljno vremena za rješavanje ovog, za završavanje postupka javne nabave za najam drobilice“, izjavio je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav glomazni otpad Čistoća će na kraju prevesti, razvrstati i jednom unajmljenom drobilicom koja će grad koštati oko 200.000 kuna, zdrobiti na Jakuševcu, odlagalištu koje gradonačelnik i dalje namjerava zatvoriti. Tvrtka, koja se inače bavi gospodarenjem otpadom, u ovom će slučaju Gradu samo ustupiti prostor.

„Predviđeno je 500 do 1000 tona da se ovdje može uskladištiti. To je sve u skladu i s našom dozvolom o gospodarenju otpadom koju imamo“, kazao je vlasnik tvrtke za gospodarenje Damir Keblar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je količina ipak samo kap u 25-30.000 tona koliko grad, doznajemo, proizvodi na godinu. No, bilo kakvo rješenje, pa makar i privremeno, jedva čekaju stanovnici Petrovaradinske koje već 10 dana guši smrad divljeg deponija.

„Nemam riječi, eto!“, tvrdi gospođa .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To su po meni krivi komunalni redari. Lijepo tu biti i čuvati dok se ne riješi smeće“, ističe Đuro Tomas iz Zagreba.

Ovakvi deponiji sad su prvi na redu, kažu iz Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
problem glomaznog otpada /

CIOS ismijava potez Tomaševića: 'Drobilice će riješiti problem? Svi će preslikati to inovativno rješenje'

Image
problem glomaznog otpada /

CIOS ismijava potez Tomaševića: 'Drobilice će riješiti problem? Svi će preslikati to inovativno rješenje'

"Nakon čišćenja javnih površina, odvozimo glomazni otpad iz reciklažnih dvorišta te ćemo nakon toga u što kraćem vremenskom roku započeti i s odvozom iz kućanstava o čemu ćemo građane na vrijeme obavijestiti putem medija", poručil isu iz Zagrebačkog holdinga, podružnica Čistoća.

Do nagomilavanja otpada je došlo kada je količinski ispunjena kvota propisana ugovorom između Grada i C.I.O.S. grupe. Gradonačelnikov je plan da otpad većinski zbrinjavaju gradske tvrtke nakon nabavke drobilica. Iz C.I.O.S.-a su, iznenađeni time, Tomaševiću ponudili posao konzultanta nakon završetka mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Neću ni komentirati ova neka ironična priopćenja“ kazao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. 

Ponuda za posao, neslužbeno doznajemo, i dalje stoji, uspije li riješiti problem otpada u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo