A cijena testa? Kako kome / Zagreb u ponedjeljak dobiva covid ambulantu za turiste, ali moći će doći na testiranje i domaći, evo u koje vrijeme

Liječnica obiteljske medicine objasnila je gdje se i kako nastavlja cijepljenje, tko će se moći testirati, kad, po kojoj cijeni i - što s turistom ako je pozitivan

31.7.2021.
19:00
VOYO logo

Od ponedjeljka u Zagrebu s radom počinje turistička covid ambulanta. Ispred nje je Leona Šiljeg, o tome kako će raditi i što će nuditi turistima, razgovarala s Ljubicom Lazić Vuletić, liječnicom obiteljske medicine.

Neće se nuditi cijepljenje, ali će se moći testirati, i to svakim radnim danom, vikendom i praznikom od 8 do 16 sati. Nakon 16, postoji dežurni telefon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje turisti uopće mogu dobiti informaciju da se ovdje mogu testirati?

"Turisti će imati informacije preko turističke zajednice Grada Zagreba, imat će informacije na mrežnim stranicama Grada i u smještajnim objektima", kazala je Lazić Vuletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko se sve može testirati?

"Turisti koji borave u Zagrebu ili prolaze kroz Zagreb, tu su građani Grada Zagreba koji će se doći testirati na vlastiti zahtjev, oni koje će uputiti liječnici obiteljske medicine covid suspektni", kazala je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko plaća taj test i koliko košta?

"Građani koji su potencijalno suspektni na covid, neće plaćati, drugi će plaćati, s tim da će turisti plaćati 75 kuna. Taj iznos cijene testiranja je sufinanciran od turističke zajednice. Puna cijena je 150 kuna", odgovorila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li odmah dobiti i covid potvrdu da su testirani?

"Hoće. Sve ćemo pacijente odmah upisati u platformu i moći će dobiti covid potvrdu", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako turist bude pozitivan, koja je daljnja procedura?

"Ako je covid pozitivan, onda na rješenje dežurnog nadležnog epidemiologa biva upućen u izolaciju, ili u stambenom objektu gdje je turist, odnosno ugostiteljskom objektu gdje će svi imati određene sobe za izolaciju. Ako turist nema osiguran smještaj, upućujemo ga u karantenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijepe i u Domu sportova koji od utorka ide na pauzu, koliko se uopće cijepilo stranaca?

"Bilo je jako puno stranih državljana iz Brazila. Do sada smo cijepili oko 300 stranih državljana, u utorak idemo na pauzu, ali nastavlja Zagrebački velesajam, ponedjeljkom, srijedom i petkom prijepodne, utorkom i četvrtkom poslijepodne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Covid turistička ambulanta s radom počinje od ponedjeljka u 8 ujutro.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo