trajni spomen / Zagrebačka Gradska skupština dodijelit će grobna mjesta i platiti ukop znamenitih osoba

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Dodjelu grobnog mjesta predložio je zagrebački gradonačelnik na inicijativu Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe

11.12.2019.
16:14
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka Gradska skupština većinom glasova donijela je na sjednici u srijedu odluku kojom se omogućava dodjela grobnih mjesta za ukop znamenitih osoba koje su ostvarile velik doprinos na područjima svoga rada i djelovanja. 

Trajno njegovanje uspomene

Riječ je o Dopuni odluke o grobljima kojom Grad Zagreb iz pijeteta prema znamenitim osobama želi iskazati posebno poštovanje i zahvaliti im na način da im se dodijeli grobno mjesto za ukop. Time bi se, kako je navedeno u obrazloženju odluke, trajno njegovala uspomena na one osobe čiji rad je ostavio bitan utjecaj i pridonio razvoju društva i zajednice u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga Zagrebački holding - podružnica Gradska groblja može dodijeliti na neodređeno vrijeme korisniku - pravnoj ili fizičkoj osobi - grobno mjesto na korištenje za ukop znamenite osobe koja je posebno važna za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Dodjelu grobnog mjesta predlaže gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na inicijativu Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe. 

Povjerenstvo je sastavljeno od sedam članova, odnosno po jednog predstavnika gradskoga upravnog tijela nadležnog za: kulturu, obrazovanje, sport, međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, zaštitu spomenika kulture i prirode, zdravstvo i gospodarstvo, a imenuje ga gradonačelnik. Naknada za dodjelu grobnog mjesta na korištenje za potrebe ukopa znamenitih osoba plaća se iz gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo