Kako to misle u stranci? / Zagrebački HDZ zatražio raskid koalicije Možemo! i SDP-a, HDZ-ovom potpredsjedniku Skupštine je 'dosta'

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Mislav Herman je u ime svoje stranke rekao da im je dosta, između ostalog, i 'osoba koje menstruiraju' i sve je nazvao cirkusom

19.9.2022.
14:28
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački HDZ zatražio je u ponedjeljak prekid koalicije Možemo! i SDP-a čije su predstavnike prozvali da samo čuvaju svoje fotelje.

"U zagrebačkom HDZ-u dosta nam je više nametnute ideologije, smeća, smrada, osoba koje menstruiraju, vukova i ovaca, nesposobnosti, laži i potpunoga amaterizma", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Novosti iz metropole /

Tomašević o krizi gradske vlasti: 'Što SDP uopće želi? To će oni morati reći, i gradski i nacionalni'

Image
Novosti iz metropole /

Tomašević o krizi gradske vlasti: 'Što SDP uopće želi? To će oni morati reći, i gradski i nacionalni'

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, Herman je pozvao da, ako imaju imalo digniteta zaustave taj "cirkus" i prestanu na račun građana samo i isključivo čuvati svoje fotelje.

Čelnik zagrebačkog HDZ-a nazvao je zagrebačku koaliciju ideološkom sektom, ustvrdivši da je u ovom trenutku spašena intervencijom predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Za čelnika SDP-a rekao je da i dalje sanja nekakvu koaliciju na nacionalnoj razini "bez obzira na sve nečistoće koje posljednjih dana šokiraju javnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkom HDZ-u ističu da je iz zapisnika sjednice zagrebačkoga SDP-a vidljivo da je većina članova bila nezadovoljna suradnjom s Možemo! i da ih je čak 17 od 20 bilo za prekid te suradnje dok su za nastavak suradnje bili samo Branko Kolarić, Ivan Račan i Joško Klisović.

Članovi su se žalili da menadžere u Zagrebačkom holdingu imenuje nacionalni SDP u suradnji s Tomaševićem, ali je na kraju iz SDP-a izbačen predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da "čudnovata sekta Možemo! laže i manipulira, a na razna upozorenja koalicijskog partnera SDP-a šute i isključuju ih iz daljnjih odluka", rekao je Herman.

HDZ tvrdi da su materijale za podizanje kredita Zagrebačkog holdinga dostavili tadašnjoj predsjednici skupštinskog Odbora za financije i svojoj koalicijskoj partnerici Dini Vasić noć prije, a zastupnicima devet minuta prije početka sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, nezakonito otpuštaju ljude u Zagrebačkom holdingu i time stvaraju enorman trošak koji će se dogoditi dobivanjem pravomoćnih presuda, dok istovremeno zapošljavaju svoje ljude, na preporuku Grbina, tvrdi zagrebački HDZ.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo