ugrožena vrsta / Zoološki vrt ima prinovu - bebu crvene pande: Nakon 3 mjeseca konačno je izvirila pred naše kamere

Treći član nastambe crvenih pandi, inače ugrožene vrste, razveselio je Maksimir, a pred našim kamerama nije imao tremu

28.9.2018.
21:33
VOYO logo

Čupavi buco - tepaju mu u Zoološkom vrtu. Donedavno se skrivao u nastambi, ali uz timaritelje se nakon 3 mjeseca i odvažio proviriti. Mužjak je prvo mladunče 6-godišnjeg Popija i dvije godine mlađe Eme, zagrebačko-dortmundskog para pandi na maksimirskoj adresi.

"Nakon što ih mama počne othranjivati kad progledaju i kad su stabilni na nogama počnu istraživati teritorij i to noću. Nakon 3 mjeseca istražuju i po danu jer su dovoljno ojačali", objašnjava za RTL zoologinja Dijana Beneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvene pande ugrožena su vrsta, pa je svaka nova jedinka itekako vrijedna. U prirodi žive 10-ak godina, a teške su između 3 i 6 kilograma.  "Crvena panda spada u karnivore iako izgledaju kao mali medvjedići. Oni nastanjuju šume Nepala na visokom nadmorskim visinama", objašnjava Beneta.

Mališan još nema ime. "Pozivam svu javnost, na društvenim mrežama smo pozvali da daju prijedloge imena za našeg dečka", poručio je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog ZOO vrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baltazar po profesoru, Maks po Maksimiru ili Vatreni - samo su neki od prijedloga na društvenim mrežama.  Mladunac više neće biti bezimeni kao što je naziv pjesme Mie Dimšić jer će upravo ona izabrati iz gomile prijedloga i to na Dan crvenih pandi 10. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo