od idućeg tjedna / Zagrebačkim prometnim zavrzlamama nema kraja: Blokirano 20-ak cesta, a najgore tek slijedi

Kako se radovi pomiču svakog dana izvanredni autobus vozi novom izvanrednom rutom

25.8.2018.
8:15
VOYO logo

Građani se polako vraćaju s godišnjih odmora, a za Zagrepčane je to posebna trauma jer grad je potpuno raskopan. Čak šest od 15 tramvajskih linija vozi izmijenjenim trasama, a djelomično ili u potpunosti promet je zbog radova blokiran u 20-ak ulica i avenija.

Ono što je nekad bilo 10-ak stanica tramvajem sa sjeverne strane Save do Novog Zagreba sad je postala prilična gnjavaža. Tramvaji preko Jadranskog mosta više ne voze pa treba potražiti izvanrednu liniju autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i izvanredni autobus kako se radovi pomiču svakog dana vozi novom izvanrednom rutom. Jer sjeverni kolnik avenije Dubrovnik se popravlja već četvrti dan, a radovi će trajati do kraja mjeseca.

Bit će još i gore kad se večeras pa sve do ponedjeljka u potpunosti zatvori cijelo ovo raskrižje koje je jedno od najprometnijih u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od trećine svih tramvajskih linija u gradu zbog radova ne voze svojim uobičajenim pravcima.

>> Svaki dan druga ruta: Zbog novih izmjena, trebat će vam šalabahter za vožnju tramvajem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge 6-ica i 11-ica do Trga voze zaobilaznim putem, a za vikend odavde pa do Črnomerca neće voziti niti jedan tramvaj.

Tramvaji ne mogu proći ni frekventnim križanjem Branimirove i Držićeve. Blokirano je 20-ak važnih prometnica i avenija. Pa se na alternativnim pravcima stvaraju kolone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradilištu na kojem se, smatraju građani, radi predugo nismo zatekli niti jednog radnika. Osim voditeljice koja nam objašnjava kako je to njezina odluka.

"Zaista nije humano držati ljude na ovim temperaturama. To je prvi razlog, drugi razlog je materijali koje koristima gube na svojoj kvaliteti ako ih ugrađujemo na ovim temperaturama", smatra Marija Mišanec, voditeljica gradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik pak poručuje tko ne poštuje rokove platit će penale. Obećaje 95 posto radova bit će gotovo do početka škole. A Zagrepčanima dotad preostaje istrpiti kaos, buku i prašinu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo