uskoro sezona grijanja / Zagrepčanima hladno, pitaju kad će grijanje, iz HEP-a poručuju: 'Suvlasnici mogu odmah zatražiti grijanje'

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell

Veliki je problem i što oko 200 zgrada još nije uopće spremno za grijanje pa ih iz HEP Toplinarstva požuruju

22.9.2022.
8:53
Slaven Branislav Babić/Pixsell
VOYO logo

Zagrepčani koji se "griju na toplanu" požalili su se da im je u stanovima zadnjih dana jako hladno pa pitaju kad će "grijanje".

Prema općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom, ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, odnosno najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine. Kada se kreće s grijanjem, odlučuje distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. "HEP Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja", odgovorili su iz HEP Toplinarstva, donosi net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplinuli su i mit da se grijanje pali kada je vanjska temperatura 12 stupnjeva Celzijusovih nekoliko dana zaredom. Kažu, to je pravilo prestalo važiti 2006. godine. Ako netko želi početi s grijanjem i prije službenog početka, navode da predstavnici suvlasnika trebaju HEP-Toplinarstvu uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja. Oni također upozoravaju na problem i to što u Zagrebu oko 200 zgrada još nije spremno za grijanje.

Image
OSTAJE U DRŽAVI /

Vlada odlučila: INA će sav plin proizveden u Hrvatskoj morati prodavati HEP-u

Image
OSTAJE U DRŽAVI /

Vlada odlučila: INA će sav plin proizveden u Hrvatskoj morati prodavati HEP-u

"U njima se još provode radove na unutarnjim instalacijama. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-Toplinarstvu d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije. Nakon zaprimljene obavijesti, radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. će zgradu uvrstiti na prvi mogući slobodni termin za punjenje sustava grijanja", pojasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo