Ljudi su ogorčeni / Zagrepčaninu ne daju propusnicu da brine o 92-godišnjoj bolesnoj majci, a Zagorcu su dali da ide na polnoćku u Zagreb

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Naveo je da bi u toj crkvi mogao istinski pronaći svoj duhovni i božićni mir

24.12.2020.
10:22
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Propusnice se najčešće traže zbog odlaska na posao, poslovnih putovanja i obilaska roditelja.

Tako je i muškarac iz Zagreba (podaci poznati redakciji) poslao zahtjev za propusnicom kako bi se brinuo o 92-godišnjoj majci u Zagorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja majka ima boravište u Oroslavju. Krapinsko Zagorska županija. S obzirom na činjenicu da sam jedinac, a ona živi sama u dobi  od 92 godine potrebna joj je moja svakodnevna skrb. To se sastoji od spremanja hrane, dostave ljekova i ostalih potreba'', naveo je Zagrepčanin u zahtjevu u kojem je dao i majčin OIB kao i adresu stanovanja, ali zbog zaštite identiteta, nećemo te podatke objaviti javno.

''Svoj zahtijev za propusnicu poslao sam tri puta na adrese stožera i dobio odbijenice. Uz ostale sam zahtijeve kao prilog dostavljao i traženu  lječničku potvrdu", pojadao se ogorčeni Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Stožeru je uputio i sljedeće:

"Molim za razumijevanje i rješenje  ovog  problema jer se radi o osnovnim životnim potrebama moje majke koje, radi ovih mjera, ne mogu ispunjavati. Želim također naglasiti da se postavlja i pitanje odgovornosti u slučaju nedajbože nepovoljnog ili tragičnog ishoda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato nezavisni gradski vijećnik Viktor Šimunić, nije imao takvih problema. On je, naime, tražio propusnicu za odlazak na polnoćku u žušu Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Šimunić je inače je susjed starice i propusnicu je zatražio ponukan pravo situacijom u kojoj su se nažli ona i njezin sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zahtjevu je kao polazište naveo Krapinsko-zagorsku županiju, a kao razlog je naveo da bi "u toj crkvi mogao istinski pronaći svoj duhovni i božićni mir". Propusnica je-odobrena.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo