IMAJU INFORMACIJE IZNUTRA? / Zahuktava se kampanja u Zagrebu! Benčić optužuje: 'U gradskoj upravi se radi na uništavanju dokumentacije'

HDZ i SDP tako se spore čiji je kandidat kompetentniji, a Platforma Možemo! zaziva institucije zbog saznanja iz gradske uprave

2.3.2021.
21:00
VOYO logo

Do lokalnih izbora ostala su dva i pol mjeseca, a bitka svih bitaka bit će upravo ona za glavni grad. Iako je kampanja zbog smrti gradonačelnika zastala, politički rivali jedni drugima šalju poruke. 

HDZ i SDP tako se spore čiji je kandidat kompetentniji, a Platforma Možemo! zaziva institucije zbog saznanja iz gradske uprave. Unatoč novim okolnostima, većina aktera tvrdi kako kampanju neće mijenjati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrt Milana Bandića nakratko je zaustavila zagrebačku izbornu kampanju, ali i iznova izmiješala karte na političkoj sceni. 

HDZ protiv ljevice

I dok HDZ ne odustaje od svog kandidata Davora Filipovića, nova fronta otvorena je na relaciji s SDP-om i ljevicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klisović nije kompetentan upravljati našim gradom jer nema reference, ja nudim novi model, najviši model transparentnosti, a ljevica je izgubila jedini programski sadržaj. Tomašević gdje vidi lopatu u gradu započinje prosvjed", rekao je Filipović.

SDP-ov kandidat prozvao je premijera i to putem Facebooka nakon što je Plenković zamjerio Klisoviću izjavu kako nije osobno poznavao Milana Bandića. Joško Klisović pri tome ostaje – i naglašava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je zaista bizarno je to što gospodin Plenković za gradonačelnika Zagreba kandidira čovjeka koji je dizao ruku za promašene proračune, blok Badel, kredit za žičaru, čovjeka koji bi danas zaustavljao prodaju Gredelja, Paromlina, Zagrepčanke, a za prodaju je glasao u Skupštini!? Vrijeme je da na čelo Zagreba dođe čovjek koji nije podržavao aktivnosti i nije kontaminiran osobnim prijateljstvima s ljudima koji su doveli grad u današnje stanje", napisao je Klisović. 

Šef HDZ-a danas uzvraća iz Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika Filipovića kandidata HDZ-a i drugih kandidata je što se razumije u grad i probleme. To je ključna razlika koju građani vide, ali nastoje izvrnuti, no mi smo na to navikli svo ovo vrijeme", kazao je Andrej Plenković. 

Možemo! ozbiljno optužuje

Kampanju u zacrtanom smjeru – naći rješenja za probleme svakog kvarta, nastavlja platforma Možemo!, čiji kandidat Tomislav Tomašević danas ne istupa, ali njihova Sandra Benčić poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ono što je ostavština Bandićeva upravljanja, hobotnica klijentelističko- korupcijska potpomognuta HDZ-om, nije s Bandićem otišlo i oni će raditi sve da ostanu na pozicijama moći", kaže Benčić. 

Pa upozorava na saznanja iz Gradske uprave do kojih su, kako kaže, došli iznutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuli smo od ljudi koji tamo rade da se radi na uništavanju dokumentacije i ja bi tu apelirala na institucije", dodala je. 

Most ne mijenja taktiku

Most u svojoj borbi za glasove, kažu, neće mijenjati ništa. "Nismo bazirali kampanju na ad hominem napadima nego nudimo rješenja. Što se tiče alokacije glasova, tko će najviše raditi, taj će na kraju doći do pobjede", kazao je Zvonimir Troskot. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domovinski pokret tek treba odrediti kandidata za Zagreb, a istim putem bi mogli i u stranci koja neće mijenjati ime Bandić Milan 365. 

"Ja mislim da je Jelena Pavičić najbolji kandidat", rekao je Pavle Kalinić, a na opasku da je ona najavila odlaze iz politike, dodaje: "i to se da promijeniti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitka za svakog birača u promijenjenim okolnostima je počela, a jedan od izazova bit će izvući što više birača na jedne od najvažnijih izbora u gradu koji nema vremena za čekanje.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo