Peti pokušaj / Opet zakazana sjednica Ličko-senjske županije! Novi prijedlog proračuna bit će još veći!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najveće promjene se odnose na Opću bolnicu Gospić

19.6.2019.
16:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Župan Darko Milinović i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županijeMarijan Kustić dogovorili su da će se sjednica Skupštine, na čijem će dnevnom redu biti proračun, održati 1. srpnja, a da će u ponedjeljak Milinović i Kustić imati radni sastanak oko prijedloga proračuna.

Novi prijedlog

Iz ureda Župana Milinovića u srijedu je priopćeno da je on službeno povukao stari prijedlog proračuna te na izglasavanje Županijskoj skupštini uputio novi prijedlog, za 22,4 milijuna kuna veći od onog od prije šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće promjene se odnose na Opću bolnicu Gospić u iznosu od 20 milijuna kuna, od čega je 19,2 milijuna kuna nepovratnih sredstava Europske unije.

Župan  također predlaže da se 200.000 kuna osigura za režijske troškove i organizaciju proslave 5. kolovoza,  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  te Dana hrvatskih branitelja, u sklopu koje bi prema želji Marka Perkovića Thompsona proslava bila na Krbavskom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Za osnovne škole Senj, Korenica, Brinje , Lovinac u proračunu je predloženo novih 500.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u Zadru, odnosno sjednice Vlade, piše u Milinovićevom priopćenju,  župan Milinović će sa svoje razine "učiniti sve kako bi Ličko-senjska županija sudjelovala u projektu pomoći žrtvama obiteljskog nasilja" te je predložen iznos od 100.000 "kao institucionalna pomoć žrtvama obiteljskog nasilja".

Zbog činjenice da županija nije isplatila uskrsnice osigurano je 200.000 kuna za regres za godišnje odmore što po zaposleniku županije, razvojne agencije Ličko-senjske županije i Zavoda za prostorno uređenje iznosi 2.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dom za starije i nemoćne predložena je  preraspodjela sredstava i  kroz nju 380.000 kuna za fizioterapeute koji bi trebali skrbiti o najugroženijima.

O  tim izmjenama župan Milinović je obavijestio i predsjednika Skupštine Marijana Kustića te je dogovoreno da će se eventualne promjene u smislu amandmana i podrške Vlade RH projektima Ličko-senjske županije definirati još na sastanku koji je zakazan za ponedjeljak, 24. lipnja, zaključak je priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo