MILIVOJ NOVAK / Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb za RTL: 'Najlakše ozlijeđeni pacijent ima frakturu vratnog kralješka'

Novak je rekao da se transport ne treba forsirati te da je teško predviđati koliko će trajati oporavak

6.8.2022.
19:31
VOYO logo

Sve operacije su završene, pacijenti se oporavljaju, a najnovije informacija za RTL dao je Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb.

"Najvažnije i ono osnovno je da smo zadovoljni njihovim stanjem. Prošli su niz zahvata, ali u ovom trenutku svi su manje-više dobro. Riječ je o jako teškim ozljedama. Najlakše ozlijeđeni ima frakturu vratnog kralješka, onda vam je jasno o čemu je riječ. Najmlađi pacijent ima 20-ak godina, točne podatke nažalost nemamo jer su došli bez osobnih isprava. Neki se nisu još čuli s obiteljima jer su pod anestezijom. Mladić koji je najlakše ozlijeđen razgovarao je sa svojima. Poljska ambasada otvorila je info-stranicu i broj. Svi preživjeli bit će u kontaktu s obiteljima", kazao je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da pacijenti ni danas ni sutra neće biti otpušteni.

"Nakon ovakve nesreće, nije baš pametno transportirati ih ako se ne mora. Svi su zbrinuti na dobrim mjestima. Ne treba se forsirati transport. O oporavku je teško reći. Neki će se oporaviti za par dana ili tjedana, a kod nekih će to trajati duže vremena", kazao je Novak koji je dodao da Poljaci imaju dobru opremu za transport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mjesto nesreće izašlo je 16 kola hitne pomoći. Prva su došla za 12-13 minuta što je fenomenalno. Ono što trebam reći je kad su naše dežurne ekipe saznale da dolaze teško povrijeđeni, dignute su još najmanje dvije ekipe subspecijalista plus sestre instrumentarke i niz drugih doktora. Ne znam koliko je još ljudi dodatno došlo u službu da se svima pruži pomoć na vrijeme", zaključio je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo