TKO ĆE BITI GRADONAČELNIK? / Zaoštrava se i bitka za Split! Mihanović: 'Mi nismo varalice' Puljak: 'Protivnik će igrati prljavo'

Krenulo je od poimanja svemira i rezanja živice, a sada se kampanja za prvog čovjeka Splita fokusirala na osobne prozivke

23.5.2021.
20:53
VOYO logo

Krenulo je od poimanja svemira i rezanja živice, a sada se kampanja za prvog čovjeka Splita fokusirala na osobne prozivke kandidata. 

Ivica Puljak ispred Centra i HDZ-ov Vice Mihanović umjesto programima i rješenjima problema koji muče Splićane uglavnom se bave jedan drugim. Danas su u najpoznatijoj splitskoj ulici bili u isto vrijeme, ali na sigurnoj udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na pola puta do Banovine, za Ivicu Puljka nema opuštanja. "Kako je politička borba neka vrsta utakmice, mi smo imali prvo poluvrijeme koje smo pobijedili. U ovom preostatku utakmice ja mislim da će naš protivnik igrati prljavo, suci će mu to vjerojatno dopustiti, ali mislim da će publika stati na našu stranu i da ćemo mi na kraju zabit gol i pobijediti", kazao je Puljak. 

Na drugom kraju ulice – slična slika. U lov na glasove krenuli su i HDZ-ovci. "Meni je žao što je gospodin Puljak nazvao sve nas varalicama. Ja osobno smatram da ja nisam varalica, da moji zamjenici Stipe Božić i gospođa Jelena Burazin nismo varalice, ali meni je jasno zašto to gospodin Puljak radi. Pošto on ne poznaje probleme Splita i ne nudi konkretna rješenja onda mu je cilj ovu kampanju odvesti u te sfere", kaže Mihanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se više bave jedan drugim

Iako do drugog kruga nisu previše ulazili u konflikte - kako vrijeme odmiče sve više se bave jedan drugim. 

"Grozničavo uči novo o Splitu, da se što bolje priprema za ova preostala sučeljavanja, da to bude konstruktivno, da ljudi, odnosno naši sugrađani mogu vidjeti tko koliko zna o Splitu i tko je u stanju realizirati projekte, a da se manje ostavi optužbi, podmetanja, pogrdnih naziva i laži", poručuje Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do dana odluke još je tjedan dana. "Poručujem da ove preostale dane kampanje, da se usredotočimo na to da svojim građanima predstavimo vizije našeg grada. Neka oni predstave svoju, mi ćemo predstaviti našu. Naša vizija je vizija promjena i pozivamo građane da nam daju podršku za promjene", kaže Puljak. 

Na političare na ulici i njihova obećanja u vrijeme izbora građani su već navikli pa im ni takva kampanja više ne smeta. Tko će se na kraju žaliti, a tko slaviti doznat ćemo u nedjelju. Zadnju riječ imat će birači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo